Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Skoda Fabia: Πλήρως εξελιγμένη

Skoda Fabia: Πλήρως εξελιγμένη

Διαβάστηκε από 8775 αναγνώστες - 3/2/2022

Η τέταρτη γενιά της Skoda Fabia είναι μεγαλύτερη, πιο ευρύχωρη και πιο δυναμική από ποτέ. Με πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και ισχύ έως 150 ίππους.

Με περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια μονάδες, η Fabia είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο μοντέλο της μάρκας μετά την Octavia και ένα από τα best-sellers στην κατηγορία του.

Κοινοποίησέ το »


Το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι πως το νέο τσέχικο μικρό βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group, πάνω στην οποία έχουν χτιστεί και τα υπόλοιπα μικρά του Ομίλου. Από εκεί και πέρα, η Fabia έχει μεγαλώσει σημαντικά σε διαστάσεις σε σχέση τόσο με προκάτοχό της όσο και με τους άλλους εκπροσώπους του VW Group στην κατηγορία των μικρών, τα VW Polo, το Seat Ibiza και το Audi A1. Αναλυτικότερα έχει 4.107 χιλιοστά μήκος (+11 εκ.), 1.780 χλστ. πλάτος (+48 χλστ.) και μεταξόνιο 2.564 χλστ. (+94 χλστ.), ενώ μόνη εξαίρεση στις αυξήσεις αποτελεί το ύψος (1.460 χιλιοστά). Το νέο δάπεδο δίνει επίσης την δυνατότητα στη νέα Fabia να προσφέρει 50 λίτρα περισσότερα στον χώρο αποσκευών, φτάνοντας συνολικά τα 380 λίτρα με πίσω καθίσματα στην θέση τους ή τα 1.190 λίτρα με πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Φυσικά, λόγω της μεγάλης αύξησης στο μεταξόνιο, οι πίσω επιβάτες έχουν αρκετό χώρο για τα πόδια τους. Την ίδια στιγμή, η Skoda ισχυρίζεται πως έχει καταφέρει να κρατήσει το βάρος του αυτοκινήτου χαμηλά, παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις που θα έχει η νέα γενιά, ενώ σημειώνει πως ο συντελεστής οπισθέλκουσας έχει μειωθεί από 0,32 σε 0,28. Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερο θόρυβο στην καμπίνα αλλά και σε εξοικονόμηση καυσίμου έως 0,2 λτ./100 χλμ. όταν το αυτοκίνητο ταξιδεύει με σταθερή ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η ελεύθερη οθόνη διαστάσεων από 6,5 έως 9,2 ίντσες. Εκτός από τα υπερσύγχρονα συστήματα ψυχαγωγίας, η Fabia μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένη με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, για πρώτη φορά, καθώς επίσης και με έως 5 θύρες USB Type-C. Το ψηφιακό cockpit είναι παραμετροποιήσιμο με τον οδηγό να επιλέγει από και έως 5 διατάξεις, ανάμεσά τους και η διάταξη Sport, στην οποία το στροφόμετρο βρίσκεται στο κέντρο. Ως στάνταρ, η Fabia διαθέτει αναλογικό ταμπλό οργάνων και οθόνη πληροφοριών 3,5 ιντσών. ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις