Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
48
σχόλια
Test Συνεργείων Autoagora: Bρίσκουν περισσότερες βλάβες πλέον τα συνεργεία των εταιρειών
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Test Συνεργείων Autoagora: Bρίσκουν περισσότερες βλάβες πλέον τα συνεργεία των εταιρειών

Διαβάστηκε από 25162 αναγνώστες

Το ΑutoΑgora είναι το Νο1 επιδραστικό Μέσο αυτοκινήτου. Τα Test συνεργείων που πραγματοποιούμε εδώ και 2 χρόνια, ώθησαν όλες τις μάρκες να βελτιώσουν τις υπηρεσίες των συνεργείων τους. Διόρθωσαν τα κακώς κείμενα, τόσο στην εύρεση των βλαβών, στους ελέγχους που κάνουν, όσο και στην ποιότητα των υπηρεσιών που πλέον παρέχουν στους πελάτες τους. Επειδή λοιπόν, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, εμείς θα συνεχίσουμε την δημοσιογραφική δουλειά μας με στόχο ακόμη καλύτερα ποσοστά βελτίωσης των παρεχόμενων τεχνικών υπηρεσιών από τα δίκτυα όλων των αντιπροσωπειών!

Test Συνεργείων: Βελτίωση αλλά όχι σε όλα

Το AutoAgora μπήκε στον δεύτερο χρόνο στον οποίο πραγματοποιεί μυστικά test συνεργείων στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα των αντιπροσωπειών, σε όλη την χώρα. Μια διαδικασία δύσκολη, στην οποία μαζί με τους αναγνώστες μας, επισκεπτόμαστε τα συνεργεία, δοκιμάζουμε τις υπηρεσίες τους αλλά και ελέγχουμε κατά πόσο κάνουνε αυτά που υπόσχονται. Μέχρι και σήμερα κανένα άλλο Μέσο αυτοκινήτου στην Ελλάδα, δεν είχε μπει στα «βαθιά νερά» των υπηρεσιών service αυτοκινήτων που προσφέρουν τα εξουσιοδοτημένα της χώρας και ο λόγος είναι προφανής: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ.

Τα αποτελέσματα, στα πρώτα αιφνιδιαστικά test που πραγματοποιήσαμε, ήταν απογοητευτικά στο σύνολο τους… Είτε στην διαδικασία εύρεσης βλαβών, είτε στον ποιοτικό έλεγχο οι βαθμολογίες ήταν πολύ χαμηλές, και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις δεν έλειψαν και αρκετά «περίεργες» συμπεριφορές και τακτικές. Βέβαια δεν αξίζει να βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, γιατί υπήρχαν εταιρείες που τα πήγαν πολύ καλά (ή αρκετά καλύτερα από κάποιες άλλες).

Μέχρι και σήμερα που διαβάζεις αυτό το άρθρο, για το 2024 έχουμε πραγματοποιήσει 6 test συνεργείων, και τα αποτελέσματα δείχνουν μια αισθητά καλύτερη εικόνα. Η πίεση που ασκήθηκε από τα test συνεργείων του AutoAgora.gr αλλά και ο αντίκτυπος που είχαν τα test αυτά στο κοινό, δείχνουν να έχουν ωθήσει τις εταιρίες να βελτιώσουν συνολικά τις υπηρεσίες τους, αφού οι αξιολογήσεις μέχρι και τώρα είναι θετικές. Η έκταση και δημοσιότητα που πήραν τα άρθρα αυτά, ήταν τεράστια! Αξίζει να πούμε πως τα άρθρα αυτά διαβαστήκαν από περισσότερο από 4.000.000 επισκέπτες, ενώ η συνολική συμμετοχή στα Social Media ξεπέρασε τα 13.000 (!) σχόλια με αναφορές. Όπως καταλαβαίνετε όλο αυτό οδήγησε τις εταιρείες στην αυστηροποίηση των διαδικασιών τους (όλες οι εταιρείες έχουν, το θέμα είναι ποιες τις ακολουθούν) και ελπίζουμε στην συνέχιση τους. Εμείς θα τους ξανα-ελέγξουμε.

Ενημερώσαμε για την έναρξη των test του 2024

Από τέλος Δεκεμβρίου το AutoAgora.gr φρόντισε να ενημερώσει τις εταιρείες αυτή τη φορά για την νέα σειρά test συνεργείων του 2024, πράγμα που τους έδωσε την ευκαιρία να προετοιμαστούν, αν δεν το είχαν κάνει ήδη. Ενεργοποίησε την πλατφόρμα συμμετοχών, έτσι ώστε οι αναγνώστες μας να δηλώσουν το αυτοκίνητο τους και τα στοιχεία τους. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως τα test πραγματοποιούνται με αυτοκίνητα αναγνωστών μας από όλη την Ελλάδα,  και κάθε επίσκεψη σε συνεργείο γίνεται παρουσία των ιδιωτών/αναγνωστών (η δημιουργία των βλαβών και εύρεση τους στη συνέχεια) με τη διαδικασία να βιντεοσκοπείται. Οι βλάβες είναι ίδιες για όλα τα αυτοκίνητα και είναι μέσα στους ελέγχους που υπόσχονται να κάνουν σε ένα service. 

Βελτίωση στην εύρεση βλαβών στα 6 πρώτα Test Συνεργείων

Μέχρι και τώρα έχουμε ήδη πραγματοποιήσει 6 Test Συνεργείων για το 2024, και είναι γεγονός πως έχουν όλοι αξιολογηθεί πολύ καλύτερα σε σχέση με το 2023. Με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πως σε αυτό βοήθησε όλη η δουλειά που έγινε με test από το AutoAgora.gr και τους αναγνώστες του. Χαρακτηριστικά λοιπόν να αναφέρουμε πως στα Test του 2023 συνολικά, ο μέσος όρος στην εύρεση βλαβών ήταν στο 48%. Οι περιπτώσεις που εξουσιοδοτημένα συνεργεία ξεπέρασαν το 50% ήταν μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού! Στα πρώτα 6 test του 2024, οι βαθμολογίες στην εύρεση βλαβών είναι από 68% έως και 72%. Η βελτίωση δεν είναι απλά εμφανής, αλλά είναι και πολύ εντυπωσιακή!

Εξίσου βελτιωμένοι και στον ποιοτικό έλεγχο

Μπορεί η εύρεση βλαβών να έχει διπλάσια σημασία, διότι είναι μέσα στους ελέγχους που υπόσχονται πως κάνουν όλοι σε ένα τυπικό service αυτοκινήτου, όμως δεν γίνεται να μην εστιάσουμε την προσοχή μας και στον ποιοτικό έλεγχο του test που κάνουμε σε κάθε αντιπροσωπεία. Οι παράγοντες που κρίνουν τον ποιοτικό έλεγχο είναι ο χρόνος κλεισίματος ραντεβού, το πιστοποιητικό ελέγχου, αναλυτικό χαρτί με ζημιές και κόστη αντικατάστασης, αν υπάρχει χώρος αναμονής, αν πραγματοποίησαν Test Drive, ο χρόνος που διέθεσε ο μηχανικός να μας πει τι βρήκαν στο αυτοκίνητο, η τηλεφωνική επικοινωνία μετά το service, και διάφορες απρόβλεπτες ταλαιπωρίες.
Ο μέσος όρος των test που πραγματοποιήσαμε το 2023 στον ποιοτικό έλεγχο, ήταν 51%. Και σε αυτή την περίπτωση η βελτίωση είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακή, αφού οι βαθμολογίες των πρώτων 6 test, είναι από 60% έως και 90% (ΜΟ 77%).

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

  • Giorgos Karavasilakis

    Εγώ νομίζω πως απλά είναι αρχή και είναι υποψιασμένοι. Σε λίγο θα αρχίσουν πάλι τα ίδια..

    Προβολή περισσότερων σχολίων