Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
«Σοβαρά τώρα, με τέτοιο συνεργείο περιμένουν να ξανά αγοράσω Renault;»
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

«Σοβαρά τώρα, με τέτοιο συνεργείο περιμένουν να ξανά αγοράσω Renault;»

Διαβάστηκε από 128687 αναγνώστες - 27/3/2023

Crash Test Συνεργείων της εξαιρετικής Seat, με την Renault που απογοήτευσε σε αυτό το test.

"Μπαίνουμε στην διαδικασία, ρε φίλε, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, να κάνουμε έλεγχο 30 σημείων σε ένα εξουσιοδοτημένο από την αντιπροσωπεία συνεργείο, τα σκάμε κανονικά και εσύ δεν βρίσκεις το 72% των βλαβών.
Σοβαρά τώρα, με τέτοιο συνεργείο, περιμένεις να αγοράσω πάλι Renault;
"
Αυτό ήταν ενα από τα ειρηνικά σχόλια στο Facebook. Οι υπόλοιποι ήταν πολύ πιο "άγριοι".

Αν το σκεφτείτε καλά, για να μείνει κάποιος ευχαριστημένος από μια μάρκα και να την ξανα αγοράσει, το κλειδί είναι το εξουσιοδοτημένο συνεργείο. ¶ρα, το ποια μάρκα έχει το καλύτερο After Sales, είναι λόγος να την προτιμήσεις έναντι μίας άλλης.
Στο συγκριτικό αυτό, πραγματοποιήσαμε test στα συνεργεία της Seat και της Renault με αυτοκίνητα αναγνωστών. Την SEAT την επισκεφτήκαμε με ένα Leon 10ετίας τον Δεκέμβριο, ενώ στην Renault πήγαμε τον ίδιο μήνα με ένα Clio 12 ετών. Στο αυτοκίνητο της Seat κάναμε απλώς service. Το αυτοκίνητο της Renault είχε μια βλάβη και το πήγαμε για επισκευή.
Ζητήσαμε να γίνει και στα δυο αυτοκίνητα ο έλεγχος των 30 σημείων και μας είπαν ότι τον έκαναν. Στα αυτοκίνητα είχαμε κρύψει βλάβες μέσα στους ελέγχους που κάνουν. Στην συνέχεια κάναμε έλεγχο στις βλάβες παρουσία των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων, για να δούμε αν τις βρήκαν και τις διόρθωσαν.

Διαβάστε επίσης:
» 2 πολύ μεγάλα ονόματα, δεν βρήκαν ούτε το 20% των βλαβών και πάτωσε η BMW.
» Απίστευτο, Skoda και Volvo δεν βρήκαν ούτε τις μισές βλάβες!!!


H Seat ήταν η ευχάριστη έκπληξη. Πέτυχε μια από τις κορυφαίες βαθμολογίες στην εύρεση των βλαβών, που είχαμε κρύψει, ενώ ήταν κορυφαία από όλες τις μάρκες στον ποιοτικό έλεγχο. Ήταν εμφανής η πολυ καλή δουλειά που έχει γίνει σε όλους τους τομείς απο την Seat.
H Renault απο την άλλη μεριά, δεν μπορεί να αρκείται σε ένα καλό συνεργείο που έχει (Automotivo). Θέλει πολύ δουλειά σε όλους τους τομείς. Έκανε μια από τις χειρότερες επιδόσεις τόσο στην εύρεση των βλαβών, όσο και στον ποιοτικό έλεγχο. Η αίσθηση που μας δημιουργήθηκε στο συνεργείο που πήγαμε, ήταν ότι οι άνθρωποι της έκαναν αγγαρεία.

Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε την συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσε η κάθε μάρκα.
 

  SEAT RENAULT
Εύρεση Βλαβών 66% 28%
Ποιοτικός έλεγχος 85% 10%
Τελική Βαθμολογία 72% 22%

*Στην τελική βαθμολογία, η εύρεση βλαβών έχει διπλάσια βαρύτητα από τον ποιοτικό έλεγχο.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε