Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Χειμερινός έλεγχος. Η εξοικονόμηση και η ασφάλεια του οχήματος σας έχουν όνομα.

Χειμερινός έλεγχος. Η εξοικονόμηση και η ασφάλεια του οχήματος σας έχουν όνομα.

Διαβάστηκε από 12743 αναγνώστες - 10/2/2023

Με το κρύο ήδη να έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση του από τις προηγούμενες ημέρες, το αγαπημένο σας όχημαμε τη σειρά του, έχει ανάγκη τη δική του φροντίδα για να μπορεί να σας αποδίδει τα μέγιστα, ειδικά στις πιο απαιτητικές ημέρες του χειμώνα.

Η σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου σας είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μπορεί να σας  κατοχυρώσει ασφαλή οδήγηση πάνω στον πάγο και στο χιόνι, ενώ πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Παράλληλα, μπορεί να σας γλιτώσει από περιττά έξοδα, προλαμβάνοντας κάθε είδους ζημιά που μπορεί να κοστίσει.

Στην Automotivo το έμπειρο και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό βρίσκεται δίπλα σας για να διεξάγει τους απαραίτητους ελέγχους στο όχημα σας, προκειμένου να το καταστήσει ικανό να ανταπεξέρχεται στις δυσμενείς χειμερινές συνθήκες. Μέσω μιας σύντομης επίσκεψης στο συνεργείο, το όχημα σας λαμβάνει έναν ολοκληρωμένο έλεγχο από τους τεχνικούς της Automotivo, εντελώς δωρεάν. Και αν φαινομενικά αυτός ο έλεγχος μοιάζει απλός, αξίζει να λάβετε υπόψη σας ότι ακόμη και λίγο χιονόνερο μπορεί να αποβεί σχετικά επικίνδυνο, αν το αυτοκίνητο σας δεν έχει λάβει την απαραίτητη γενική εξέταση.

Πρωτίστως στον όμιλο Automotivo ο έλεγχος ξεκινά από τα φρένα και την καλή τους λειτουργία. Αν παραδείγματος χάρη, η στάθμη των υγρών φρένων είναι χαμηλή τότε έχουν φθαρεί τα τακάκια, ή υπάρχει διαρροή. Συγκεκριμένα, ο έλεγχος γίνεται σε μέρη όπως οι δίσκοι, το χειρόφρενο, οι σιαγώνες, τα ίδια τα τακάκια και άλλα. Μ’ αυτόν τον τρόπο, βεβαιώνεστε ότι θα υπάρχει ασφάλεια ακόμη και στις πιο ολισθηρές επιφάνειες.
Ο έλεγχος των υαλοκαθαριστήρων επιπλέον, ως εξαιρετικά σημαντικός, συνήθως συνοδεύεται με τον έλεγχο στους ψεκαστήρες, και της στάθμης του αντίστοιχου υγρού εμπρός και πίσω. Στις περιπτώσεις χιονοπτώσεων ή χαμηλών θερμοκρασιών γενικότερα, οι υαλοκαθαριστήρες πρέπει να μένουν ανεβασμένοι ώστε να αποτραπεί κάθε περίπτωση καταστροφής τους.

Στην Automotivo γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος και στα συστήματα φωτισμού, με αποτέλεσμα να ελέγχονται ένα-ένα τα φωτιστικά εμπρός και πίσω, τα φλας, οι προβολείς, τα φώτα για όπισθεν και stop, ώστε να είναι πιο καθαρή η ορατότητα του κάθε οδηγού. Στην ίδια φιλοσοφία, βρίσκεται και ένας συνολικός έλεγχος του συστήματος θέρμανσης και εξαερισμού, ώστε να διατηρείται καθαρό το φίλτρο καμπίνας και να μην θαμπώνουν τα κρύσταλλα στη διάρκεια της οδήγησης.

Για την εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα, πρώτα απ’ όλα ελέγχεται το ψυγείο και η στάθμη του αντιψυκτικού, το οποίο πρέπει να επιλέγεται βάσει των προδιαγραφών του κατασκευαστή. Όσον αφορά τη στάθμη, πρέπει να βρίσκεται μεταξύ των ενδείξεων min και max και ο έλεγχος της να γίνεται πάντα με κινητήρα κρύο.Για να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά ο κινητήρας, η ομαλή φόρτιση στην μπαταρίαείναι απαραίτητη προϋπόθεση κυρίως για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στις οποίες λειτουργούν παράλληλα πολλά ηλεκτρικά κυκλώματα μαζί.

Τις χειμερινές περιόδους που οι δρόμοι δεν είναι ιδιαίτερα στεγνοί, έχει πολλή σημασία να επιλέγονται τα κατάλληλα ελαστικά των κατάλληλων πιέσεων, ώστε να συμπεριφέρονται σωστά στο κρύο οδόστρωμα. Το έμπειρο προσωπικό της Automotivo είναι διαθέσιμο να σας υποδείξει την κατάλληλη προστασία για το όχημα σας και να σας εκπαιδεύσει αναφορικά με την τοποθέτηση των χειμερινών προστατευτικών, είτε αυτές είναι αντιολισθητικές αλυσίδες, είτε αλυσίδες τύπου κουβέρτας. Οι τελευταίες απευθύνονται περισσότερο σε οχήματα με μεγάλες ζάντες και ελαστικά χαμηλού προφίλ ενώ αν χρησιμοποιηθούν εκτός πάγου είναι σχετικά επίφοβο να σκιστούν. Γενικότερα, να λαμβάνετε υπόψη σας ότι τα χειμερινά ελαστικά, συγκριτικά με τα καλοκαιρινά είναι διαφορετικά ως προς το σχεδιασμό, τη δομή και τη σύνθεση τους ενώ περιέχουν και διαφορετικές αυλακώσεις που τους επιτρέπει να «μαζεύουν» μεγαλύτερες ποσότητες πάγου και χιονιού.

Ωστόσο, στηνAutomotivo μέσω του προγράμματος Renault Total Care,απολαμβάνετε τις υπηρεσίες after salesγια το Renault σας, με δωρεάν έλεγχο 25 σημείων συν ένα χρόνο δωρεάν οδική βοήθεια. Συγχρόνως, για παλαιότερα των 5 ετών Renault οχήματα, η υπηρεσία Renault Total Care 5+  περιλαμβάνει πακέτα συντήρησης και επισκευής από 59€ που παρέχουν λιπαντικό service, αντικατάσταση δηλαδή λαδιών και φίλτρου λαδιού, δωρεάν έλεγχο 25 σημείων και δωρεάν οδική βοήθεια για ένα χρόνο.

Για τους κατόχους των Peugeotοχημάτων, η Automotivo προσφέρει μέσω του προγράμματος Peugeot Service “BeControl”, ένα γρήγορο και περιεκτικό service,συνδυαστικά με υπηρεσίες αντικατάστασης στα λιπαντικά, στο φίλτρο λαδιού και στη ροδέλα τάπας λαδιού, με κόστος 55€. Στην ίδια λογική, η Automotivo φροντίζοντας και για τα οχήματα Peugeot μεγαλύτερα των 5 ετών, προσφέρει την υπηρεσία Peugeot Service Active 5+ που υπόσχεται την αντικατάσταση μιας σειράς αναλώσιμων ανταλλακτικών και έναν λεπτομερή τεχνικό έλεγχο με μόλις 130€,αλλά και 20% έκπτωση σε γνήσια ανταλλακτικά.

Πέραν όμως όλων των παραπάνω, για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες οφείλει να υπάρχει πάντα ενημέρωση εκ μέρους του οδηγού, για τις ενδεχόμενες μετακινήσεις του. Εσείς κλείστε σήμερα το ραντεβού σας σε ένα από τα συνεργεία της Automotivo σε Χαλάνδρι και Γέρακα, και πραγματοποιήστε έναν από τους δωρεάν ελέγχους 25 σημείων ενώ επωφελείστε των αρτιότερων υπηρεσιών της αγοράς, σε έλεγχο και service.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις