Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 αυτοκίνητα με LPG που σου γλυτώνουν χρήματα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

5 αυτοκίνητα με LPG που σου γλυτώνουν χρήματα

Διαβάστηκε από 12122 αναγνώστες - 26/9/2022

Παρά την αύξηση τιμών στα καύσιμα, τα αυτοκίνητα που «καίνε» υγραέριο εξακολουθούν να αποτελούν μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να περιορίσουν τα έξοδα μετακίνησης. Ιδού 5 μοντέλα με εργοστασιακό κινητήρα LPG, με τιμή από 16.040 ευρώ.

5 αυτοκίνητα με εργοστασιακό LPG

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν υγραέριο είναι μία λύση για οικονομικότερη μετακίνηση, αφού το LPG, παρά την αύξηση που είχε, εξακολουθεί να έχει κατά πολύ χαμηλότερη τιμή πώλησης σε σχέση με το πετρέλαιο και τη βενζίνη, ενώ το δίκτυο ανεφοδιασμού είναι εδώ και χρόνια εκτεταμένο σε όλη την επικράτεια.
Κάποιος που είναι στην αναζήτηση καινούργιου αυτοκίνητου, αξίζει να λάβει υπόψη του και τα μοντέλα που είναι εφοδιασμένα με εργοστασιακό σύστημα LPG. Ενώ παλαιότερα υπήρχαν αρκετές επιλογές, πλέον έχουν μείνει δύο εταιρείες που προσφέρουν οχήματα με κινητήρες υγραερίου, η Renault και η Dacia.
 

Μάρκα-Μοντέλο-Τύπος Τιμή (ευρώ)
Dacia Sandero Streetway LPG 16.040
Dacia Sandero Stepway LPG 17.100
Dacia Jogger LPG 19.280
Dacia Duster LPG 19.490
Renault Clio LPG 21.420
 
Η Dacia εφοδιάζει τα Sandero Streetway, Sandero Stepway, Duster και Jogger με τον χιλιάρη turbo TCe κινητήρα διπλού καυσίμου, ο οποίος καταναλώνει τόσο βενζίνη όσο και LPG, με μέγιστη ισχύ 100 άλογα στην περίπτωση του υγραερίου (αν «καίει» βενζίνη, η ιπποδύναμη είναι 91 άλογα).

Ο κινητήρας είναι τρικύλινδρος, έχει ροπή 170 Nm και διακρίνεται για την ελαστική λειτουργία του, με την απόκριση να είναι θετική από τις χαμηλές στροφές, ειδικά στην περίπτωση του υγραερίου, που το μοτέρ είναι πιο ισχυρό.

Το ίδιο μηχανικό σύνολο χρησιμοποιείται και από τη Renault, η οποία προσφέρει το δημοφιλές Clio με τον κινητήρα διπλού καυσίμου.
 
Ας δούμε αναλυτικά τα αυτοκίνητα με LPG που είναι οικονομικά τόσο στην αγορά όσο και στην κατανάλωση!

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Dacia Sandero Streetway LPG: Από 16.040 ευρώ




Το Dacia Sandero Streetway ανήκει στην μικρή κατηγορία, και η έκδοση με LPG ξεκινά από τις 16.040 ευρώ. Ουσιαστικά, το μοντέλο είναι το πιο προσιτό καινούργιο αυτοκίνητο με εργοστασιακό σύστημα υγραερίου που μπορεί κανείς να αγοράσει σήμερα.

Η εισαγωγική έκδοση είναι η Life, στο βασικό εξοπλισμό της οποίας περιλαμβάνονται τα ακόλουθα: Αυτόματο φρενάρισμα με ανίχνευση πεζών, air condition, επιλογέα eco mode, cruise control, κλήση έκτακτης ανάγκης, οθόνη 3,5 ιντσών στον πίνακα οργάνων, LED φανάρια με αισθητήρες φωτός, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα καθώς και το Media Control που μετατρέπει το smartphone μας σε σύστημα infotainment.

Αν κάποιος θέλει οθόνη αφής 8 ιντσών, θα τη βρει ως standard στην επόμενη έκδοση, Style, με τιμή 16.500 ευρώ, η οποία διαθέτει επιπλέον αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, οθόνη LCD στον πίνακα οργάνων, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω και αισθητήρες βροχής.
 
Σε πραγματικές συνθήκες, το Dacia Sandero Streetway LPG καταναλώνει 7 λίτρα υγραερίου/100 χλμ σε μικτό κύκλο, κάτι που μεταφράζεται σε 6,7 ευρώ/100 χλμ, αν υπολογίσουμε πως η μέση τιμή του LPG κυμαίνεται γύρω στα 0,96 ευρώ/λίτρο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε