Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Citroen C3 Aircross 1.2 T 130 PS PureTech

Διαβάστηκε από 7105 αναγνώστες - 1/11/2018

Η Citroen αποφασίζει να δώσει καθαρά crossover ταυτότητα στο νέο  C3 Aircross και διεκδικεί ένα μεγάλο κομμάτι, από την πιο hot κατηγορία πωλήσεων.

Εμφάνιση-σχεδίαση: Πολύ-όμορφο αντί για πολύ-χρηστικό
Είναι νεανικό, είναι μυώδες και δανείζει στοιχεία στο ομόσταυλο C4 Cactus, ενώ καταφέρνει να προωθήσει το δικό του DNA. Το ανυψωμένο αμάξωμα σε προϊδεάζει για τις off road ικανότητες του, ενώ σχεδιαστικά ξεχωρίζει η διπλή ζώνη φώτων εμπρός, ο μεγάλος αεραγωγός και η σχεδόν απούσα μάσκα. Δεν χρειάζεται πλέον air bumps καθώς δείχνει αρκετά γεμάτο από τις πληθωρικές αναλογίες του.

Εσωτερικό-χώροι: Πρακτικό για να μην σε κουράσει πουθενά
Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι γνωστός και σχεδόν ίδιος από το πιο ήρεμο και ασφάλτινο C3. Ιδιαίτεροι αεραγωγοί, κεντρική οθόνη καλής ανάλυσης και εύχρηστα πλήκτρα πάνω στο τιμόνι εξυπηρετούν τον high-tech προσανατολισμό. Από θέμα ποιότητας, τα υλικά αν και σκληρά είναι καλά, όπως σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκονται συναρμολόγηση και φινίρισμα. Ένα εσωτερικό με καθαρές γραμμές και με στόχο τη πρακτικότητα μέσω της λιτότητας. Στον τομέα των χώρων, 4 ενήλικες θα απολαύσουν υπέροχους χώρους για τα κεφάλια τους (ελέω πίσω πλάτους) ενώ ένας 5ος θα φιλοξενηθεί με μικρές παραχωρήσεις. Χώρος αποσκευών στα 410 λτ. με εξαιρετικό σχήμα.

Κινητήρας-επιδόσεις: Ένα ήσυχο τρικύλινδρο μοτέρ με δυνατό τράβηγμα
Το γνωστό δημιούργημα του ομίλου PSA, ο 1.200άρης PureTech κινητήρας, αποδίδει 130 ίππους με την ροπή να αγγίζει τα 230 Nm. Χαρακτηρίζεται για την ήσυχη λειτουργία του αλλά και για το θετικό τράβηγμα σε όλο το φάσμα λειτουργίας του. Το 6τάχυτο κιβώτιο, αν και αραιό ως προς την κλιμάκωση του, ταιριάζει γάντι με τον κινητήρα και προσδίδει  την απαραίτητη ζωηράδα που θέλει κάθε οδηγός. Η γαλλική φίρμα υπόσχεται το εντυπωσιακό 5.3 λτ.100χλμ. με την πραγματικότητα να είναι ενάμιση λίτρο πιο πάνω. Διόλου άσχημα για βενζίνη σωστά;

Οδική συμπεριφορά: Χρυσό στην άνεση
Να ευχαριστηθείς βόλτα θα έπρεπε να είναι το μότο του αυτοκινήτου. Η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης η υψηλή θέση οδήγησης και τα πολύ καλά καθίσματα επιτρέπουν την δημιουργία χαλαρότητας και ηρεμίας σε κάθε διαδρομή. Στον δρόμο το κράτημα είναι απόλυτα σεβαστό ενώ παρουσιάζει συγκρατημένες κλίσεις, υποστροφή σε φυσιολογικά επίπεδα και σπάνια παρέμβαση του ESP. Οι εξορμήσεις σε χωμάτινα μονοπάτια είναι μέσα στο μενού του C3 Aircross, μόνο εάν αναζητάτε μία light περιπέτεια.


 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Citroen C3 Aircross
   
Κινητήρας (κ.εκ./κύλινδροι) 1.199/3 σε σειρά
Καύσιμο Βενζίνη
Ισχύς (ίπποι/σαλ) 130/5.500
Ροπή (Nm/σαλ) 230/1.750
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση 6/χειροκίνητο/μπροστά
Start/Stop ΝΑΙ
0-100 χλμ/ώρα (δλ) 9.3
Τελική ταχύτητα (χλμ/ώρα) 200
Κατανάλωση (λτ/100χλμ) 5.3
Εκπομπές C02 (γρ/χλμ) 119
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 410
Τιμή 20.400

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ