Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Opel Crossland X 1,2 115PS Auto

Διαβάστηκε από 7108 αναγνώστες - 1/11/2018

Αυτόματο, με 6άρι κιβώτιο και απόδοση 110 ίππων βγάζει γλώσσα και μάλλον έχει δίκιο. Πώς τα πάει το πρώτο δείγμα γραφής της συνεργασίας της Opel με τον PSA όμιλο;

 
Εμφάνιση-σχεδίαση:  Ένα crossover που τα κάνει όλα
Φανταστείτε το μικρότερο και πιο νεανικό Opel Adam μεγεθυμένο. Το νέο Crossland X είναι ένα μοντέρνο αυτοκίνητο που χάρη στην ένωση της πίσω κολώνας με το αμάξωμα καταφέρνει να περάσει την ψευδαίσθηση της αιωρούμενης οροφής. Κοιτώντας το από μπροστά μας θυμίζει κάπως Mokka όντας δυναμικό και νευρώδες, ενώ από πίσω, τα φωτιστικά σώματα διαμορφώνουν ένα πιο πολυχρηστικό χαρακτήρα. Σίγουρα έχει τον δικό του χαρακτήρα και στο δρόμο δεν περνάει απαρατήρητο. Ούτε μοιάζει με συμβατικό αυτοκίνητο μα ούτε προβληματίζει με το μέγεθος του. Το αυξημένο ύψος από το έδαφος μαζί με τα μαύρα προστατευτικά στους προφυλακτήρες εντείνουν το crossover χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Το κάνουν πιο sport και σίγουρα αυτό είναι κάτι που θα διευρύνει και το target group των πιθανών αγοραστών.
 
Κινητήρας-επιδόσεις: Με κινητήρα που του ταιριάζει γάντι
Οι 110 ίπποι σε συνδυασμό με τα 205Nm ροπής, θα κινήσουν το νέο Corssland X με ευκολία ακόμα και σε πιο γρήγορους ρυθμούς.  Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, 6 θέσεων, παρέχει πολύ καλές επιδόσεις ακόμα και από στάση, ενώ δεν πρόκειται να «κρεμάσει» στιγμή ούτε στις υψηλές στροφές. Με τη κατανάλωση (σε πραγματικές συνθήκες ) να κυμαίνεται στα εξαιρετικά 6,9 λτ./100χλμ., θα καταφέρει τα 0-100 σε 11,6, τα 60-100 σε 6,6 δευτ. και τα 80-120 σε 8,9 δευτ. Με άλλα λόγια και χωρίς νούμερα; Θα κάνετε όσες προσπεράσεις θέλετε χωρίς να κάψετε ένα πορτοφόλι.
Οι αυτόματες εναλλαγές των ταχυτήτων γίνονται πολύ ομαλά, μη ψάξετε όμως το κάτι πιο σπορ, καθώς δεν θα το βρείτε.
 
 
Εσωτερικό-χώροι: Μοντέρνο και high-tech
Εξοπλισμένο με όλα τα τεχνολογικά καλούδια, θα προφέρει ανέσεις και ευκολίες σε όλους τους επιβάτες.  Η έγχρωμη οθόνη 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων είναι πραγματική εύχρηστη και δίνει τεχνολογική αύρα η οποία συμπληρώνεται άριστα από το head up – display. Ο κρυφός φωτισμός  στις επενδύσεις των θυρών και στο ταμπλό, θα αποτε λέσι το κερασάκι στη τούρτα. Όσον αφορά τα υλικά, μαλακά βρίσκονται στο πάνω μέρος του ταμπλό, με την ποιότητα της συναρμογής και του φινιρίσματος να είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Το στιβαρό εσωτερικό σίγουρα σε κερδίζει αμέσως μόλις καθίσεις στη θέση του οδηγού, ο οποίος θα έχει την εργονομία σύμμαχο του, με τους διακόπτες και τα χειριστήρια να είναι πολύ εύκολα στη χρήση και να απαιτούν μηδενικό χρόνο εξοικείωσης.
Αναφορικά με τους χώρους, το αυξημένο ύψος της οροφής είναι υπεύθυνο για τον περίσσιο χώρο στα κεφάλια των επιβατών, ενώ και τα γόνατα των πίσω, δεν πρόκειται να ζοριστούν. Το συρόμενο πίσω κάθισμα μπορεί να μεταβάλει τον χώρο αποσκευών από 410 έως και 520 λτ. Κοιτώντας το από έξω δεν περιμένεις να αντικρίσεις τόσο ευρύχωρο εσωτερικό, και αυτό είναι μία όμορφη έκπληξη.
 
Οδική συμπεριφορά: Ευθύβολο και με πολύ καλά φρένα
Στον δρόμο, το νέο Crossland X, είναι πραγματικά ευχάριστο και σταθερό. Δείχνει ανεπηρέαστο από πλευρικούς ανέμους και παραμένει ευθύβολο σε όλη την οδηγική εμπειρία. Με την μερικώς σφικτή ανάρτηση να μην επιτρέπει στο αμάξωμα να παίρνει κλίσεις αλλά και να απορροφά ικανοποιητικά τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος, δεν θα σας κουράσει ούτε εντός, ούτε εκτός αστικού κύκλου.  Το σύστημα διεύθυνσης με τη σειρά του μεταφέρει στον οδηγό όλα τα τεκταινόμενα ενώ τα αποτελεσματικά φρένα μπορούν και παρέχουν την απαραίτητη σιγουριά.  Εάν θελήσετε να το πάτε και λίγο στα όρια του, μην αγχωθείτε, καθώς θα διατηρήσει με μαεστρία την πρόσφυση του.
Εάν μπορούμε να εντοπίσουμε μερικά αρνητικά στοιχεία, αυτά θα ήτανε η περιορισμένη περιμετρική ορατότητα και ίσως ο θόρυβος του κινητήρα που είναι λίγο έντονος στις ψηκές στροφές. Βέβαια αυτά τα δύο, επ΄ουδενί δε είναι σε θέση να σε προβληματίσουν για την συνολική αξιοπιστία και αξία του αυτοκινήτου.
 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Opel Crossland X
   
Κινητήρας (κ.εκ./κύλινδροι) 1.199/3 σε σειρά
Καύσιμο Βενζίνη
Ισχύς (ίπποι/σαλ) 110/5.500
Ροπή (Nm/σαλ) 205/1.500
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση 6/αυτόματο/μπροστά
Start/Stop ΝΑΙ
0-100 χλμ/ώρα (δλ) 11.6
Τελική ταχύτητα (χλμ/ώρα) 187
Κατανάλωση (λτ/100χλμ) 5.4
Εκπομπές C02 (γρ/χλμ) 95
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 352
Τιμή από 21.450

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ