Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford Puma VS Toyota Yaris Cross: Ποιο SUV να αγοράσω;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford Puma VS Toyota Yaris Cross: Ποιο SUV να αγοράσω;

Διαβάστηκε από 17160 αναγνώστες - 23/12/2021

Το Toyota Yaris Cross είναι ο νέος «παίκτης» στην κατηγορία των μικρών SUV. Το βάζουμε απέναντι στο Ford Puma, το συγκρίνουμε στα σημεία και βλέπουμε ποιο είναι καλύτερο για αγορά.

Το νεοεισαχθέν Toyota Yaris Cross έκανε το ντεμπούτο του πρόσφατα με το κοινό να το περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία. Με το μοντέλο, ο ιαπωνικός κολοσσός θέλει να εδραιωθεί και στην κατηγορία των μικρών SUV, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλο –και σκληρό- ανταγωνισμό.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της κατηγορίας είναι το Ford Puma, το οποίο ξεχωρίζει για τον fun to drive χαρακτήρα που διαθέτει. Βάζουμε κατευθείαν «στα βαθιά» το ολόφρεσκο Toyota, και το θέτουμε σε σύγκριση απέναντι στο Puma. Ποιο μοντέλο είναι καλύτερη επιλογή για αγορά;


3.500 ευρώ πιο φθηνό το υβριδικό Toyota Yaris Cross

Το Toyota Yaris Cross είναι διαθέσιμο από τιμή 17.470 ευρώ, με κινητήρα 1,5 λίτρων και ισχύ 125 ίππους, στο βασικό εξοπλιστικό πακέτο Active. Από τη στιγμή που το Ford Puma έχει υβριδικούς κινητήρες (εκτός βέβαια από το «πολεμικό» Puma ST), η σύγκριση είναι ορθότερη αν γίνει με το υβριδικό Yaris Cross, το οποίο κοστίζει 20.320 ευρώ στο πακέτο εξοπλισμού Active, και εφοδιάζεται με ένα αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο 1500 κυβικών και 116 ίππων.
Μάρκα - Μοντέλο - Τύπος Τιμή (ευρώ) Κυβικά Αλογα
Toyota Yaris Cross Hybrid 1,5 115 PS Active 20.320 1500 115
Ford Puma 1,0 125 PS ST Line 23.833 1000 125
To Ford Puma έχει τιμή από 23.833 ευρώ, με τον Mild Hybrid EcoBoost κινητήρα 1 λίτρου 125 ίππων, στην έκδοση ST-Line. Η διαφορά είναι 3.500 ευρώ υπέρ του Toyota Yaris Cross.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η βασική έκδοση ST-Line είναι πιο πλούσια εξοπλιστικά από την βασική Active του Yaris Cross, αφού διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και φώτα LED. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως το υβριδικό Yaris Cross Active είναι «φτωχό». Στο βασικό εξοπλισμό βρίσκουμε αυτόματο κλιματισμό, καντράν με ψηφιακό ταχύμετρο, ψηφιακό στροφόμετρο και οθόνη 4,2 ιντσών, προσαρμοστικό Cruise Control, καθώς και οθόνη 8 ιντσών στο ταμπλό με εικόνα από camera οπισθοπορείας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε