Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι άσσοι στα μανίκια των best seller

27/2/2019

Nissan Qashqai, Toyota C-HR και VW Tiguan, έχουν κάνει κατάληψη στις 3 πρώτες θέσεις των πωλήσεων! Τι όμως ξεχωριστό έχει το κάθε ένα και έκανε τους Έλληνες να τα αγοράζουν σωρηδόν; Αρκεί να είναι απλά καλά αυτοκίνητα για να είναι στην κορυφή;

Τα μυστικά της επιτυχίας των 3 best seller SUV προσπαθούμε να ανακαλύψουμε, και ψάχνουμε στις λεπτομέρειες. Αυτό γιατί και τα τρία έχουν ένα ολοκληρωμένο σύνολο που καλύπτει το 90% των απαιτήσεων του μέσου αγοραστή. Τι κερδίζεις και τι χάνεις όμως επιλέγοντας το ένα ή το άλλο;


Toyota C-HR Hybrid: Με πραγματική μέση κατανάλωση 5.2 λτ./100χλμ. και διαστημική εμφάνιση
Ίσως το πιο εντυπωσιακό SUV από θέμα εμφάνισης, το C-HR της Toyota, το οποίο μύησε θα λέγαμε το ελληνικό κοινό στην καθημερινή χρήση ενός υβριδικού συνόλου. Η διαστημική του εμφάνιση το κάνει να μένει στην μνήμη όποιου το δει, ενώ εάν κοιτάξουμε τα νούμερα των καταναλώσεων, θα διαπιστώσουμε αμέσως τον λόγου που πατάει 3άδα. Ο 1.800άρης κινητήρας του, σε συνεργασία με τον ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει 122 ίππους, 142 Nm ροπής και κινεί το C-HR με περίσσια άνεση, έχοντας το αυτόματο κιβώτιο σύμμαχο σε κάθε πάτημα του γκαζιού. Μάλιστα μέχρι κάποια χλμ. μπορείτε να κινείστε αποκλειστικά ηλεκτρικά ρίχνοντας την κατανάλωση στο… μηδέν. Η εκπληκτική δουλειά στην οικονομία, αποτυπώνεται έμπρακτα στα νούμερα, όπου η Toyota ανακοινώνει μέση τιμή 3,6 λτ./100 χλμ., ωστόσο στην πραγματικότητα υπολογίστε περίπου στα 5,2 λτ./100 χλμ., νούμερο που είναι και πάλι εξαιρετικό - σχεδόν μοναδικό στην κατηγορία. Συνδυάστε την παραπάνω οικονομία, μαζί με πολύ καλές γενικότερες επιδόσεις, και φυσικά το πακέτο ασφαλείας της εταιρίας Toyota Safety Sense, και έχετε ένα best seller. Απλό; Όχι και τόσο!


Nissan Qashqai 1.3T: Εκπληκτικές επιδόσεις για έναν all around player
Τα έχουμε χιλιοπεί. Τo Qashqai τα κάνει όλα καλά! Αρέσει εμφανισιακά χωρίς να προκαλεί, έχει χώρους για μία 5μελή οικογένεια και προσφέρει την ίδια ποιότητα τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Ο νεόφερτος όμως κινητήρας 1.300 κ.εκ. απόδοσης 160 ίππων, εγκαινίασε θα λέγαμε μία νέα εποχή στα SUV. Κάνει το 0-100 σε μόλις 8.3 δευτ, τελική άνω των 200χλμ./ώρα και συνδυάζεται με ένα πολύ καλό και ακριβές τιμόνι. Εκτός όμως από τις εκπληκτικές επιδόσεις, διατηρεί και καλές καταναλώσεις με την εταιρία να υπόσχεται μικτό κύκλο στα 5.4 λτ./.100χλμ. Η πραγματικότητα απέχει λίγο, μα οι επιδόσεις την δικαιολογούν. Προσθέστε στην συνταγή τις πολλές  διαφορετικές εκδόσεις αγοράς, και την πάντα πολύ καλή τιμή εκκίνησης αγοράς, και έχετε στα χέρια σας την συνταγή για το απόλυτο best seller. Για να δείτε την σφαιρικότητα και αποτελεσματικότητα του γύρω από όλους του καίριους τομείς αξίζει να αναφέρουμε: Χώρος αποσκευών 430 λτ., μόλις 37.8μ. για το 100-0 και κύκλο στροφής τα 10.7μ. Η ποιότητα του και η πρακτικότητα του είναι πλέον δεδομένη και σταθερή με τις χιλιάδες πωλήσεις του να το επιβεβαιώνουν κάθε μήνα.
 
 
VW Tiguan 1.6 TDI: Με χώρους που δεν έχουν αντίπαλο και το καλύτερο φρενάρισμα.(100-0 σε 36.7μ.)
 
Μπορεί να μην έχει την τόσο φουτουριστική εμφάνιση του C-HR, ούτε τις τόσο εντυπωσιακές τιμές του νέου Qashqai. Έχει όμως χώρους για να παίξεις μπάλα και ποιότητα υλικών και κύλισης που ζηλεύουν αυτοκίνητα πολλών χιλιάδων ευρώ! Για να καταλάβετε το μέγεθος και τους χώρους του αυτοκινήτου, αρκεί να αναφέρουμε πως για τους πίσω επιβάτες, το πλάτος είναι στα 1392χλστ. και ο χώρος για τα πόδια στα 188 χλστ. (με τα αντίστοιχα νούμερα στο C-HR να είναι 1352χλστ. και 126χλστ.) Το πορτ παγκάζ κυμαίνεται από τα 420 μέχρι και τα 515λτ. ενώ η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 191 χλστ. Ναι είναι το αυτοκίνητο που θα σε πάει ατσαλάκωτο και θα σου δώσει την άνεση που θες σε όποια διαδρομή και να ακολουθήσεις παρά την πομπώδη εικόνα του. Η αίσθηση στο δρόμο και η ποιότητα κύλισης είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, με την ηχομόνωση στην καμπίνα να είναι εξαιρετική, και τα τραπεζάκια αεροπορικού τύπου των πίσω επιβατών, να δίνουν άλλη διάσταση στα ταξίδια. Ο diesel 1.600 κ.εκ. πετυχαίνει πραγματική κατανάλωση στα 6.1 λτ./100χλμ. ενώ χρειάζεται μόλις 10.7 δευτ. για το 0-100 και 36.7μ για το ανάποδο.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις