Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Επιμένει στην ατμόσφαιρα και γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος εντός πόλης

Εντυπωσιακά τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα νυχιών

Λογική i-cockpit και "μεταφέρεσαι" σε μαχητικό πιλοτήριο

Φανερά πιο sport και άγριο το νέο Ibiza αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα της κατηγορίας αυτοκίνητα

Ακόμα και το πίσω μέρος μπορεί να μπει στο παιχνίδι, εάν το ζητήσει ο οδηγός

Πλήρως high-tech και με τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία

Ένα crossover σε τιμή μικρού ή αλλιώς, Renault Captur

Χαμηλά τέλη και ένας κινητήρας διαμάντι συνοδεύονται από εκπληκτικά καλή τιμή

Μοντέρνο και εύχρηστο το εσωτερικό, που απαιτεί ελάχιστο πραγματικά χρόνο εξοικείωσης

Πολυεργαλεία από τα 12.000 ευρώ

16/10/2018

Ελάχιστη κατανάλωση, χαμηλά τέλη ή το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του; Δείτε τώρα ΗΟΤ επιλογές για όλα γούστα!

Τα μικρά και τα μικρά SUV έχουν την τιμητική τους. Εντοπίσαμε κάποιες αξιόλογες προτάσεις αγοράς και σας τις προτείνουμε, προβάλλοντας και το χαρακτηριστικό που τις κάνει λίγο πιο ενδιαφέρουσες.

 
1.Peugeot 208 1.2 PureTech   από 14.800 ευρώ
Η έκδοση του 208 που ξεχωρίζει είναι αυτή με τον PureTech κινητήρα των 1,2 λίτρων και την εξαιρετική για το είδος τιμή, που μένει λιγότερο από 15 χιλιάρικα. Στη βασική του έκδοση ο συγκεκριμένος ατμοσφαιρικός κινητήρας αποδίδει 82 ίππους και 118 Nm και σε όσους μπορεί να φαίνεται μικρή η ισχύς ως απόλυτο νούμερο, έχουμε να πούμε πως στην πράξη εντός της πόλης δεν θα προβληματίσει στιγμή, καθώς έχει αρκετή δύναμη από τις χαμηλές στροφές και θα νιώσετε το απαραίτητο τράβηγμα με το πάτημα του τρίτου πεντάλ. Με το συγκεκριμένο μοτέρ, το 208 είναι εξαιρετικά οικονομικό, με τον κατασκευαστή να δίνει ως μέση κατανάλωση τα 4.5 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα. Το μικρής διαμέτρου τιμόνι και ο ψηλά τοποθετημένος πίνακας οργάνων, απογειώνουν την i-cockpit λογική, ενώ η μεγάλη, 7 ιντσών οθόνη αφής, παρέχει όλες τις high-tech πινελιές που χρειάζεται το αυτοκίνητο για να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της εποχής. Υπαρκτή είναι πλέον και η λειτουργία MirrorScreen, ενώ οι κάμερες οπισθοπορείας χαρακτηρίζονται από πολύ καλή ανάλυση και θα σας λύσουν τα χέρια εντός της πόλης. Ναι είναι από τα καλύτερα αυτοκίνητα με κόστος κάτω από 15.000 ευρώ.

3.Seat Ibiza  από 11.700 ευρώ
Με τιμή που έχει αυξηθεί ελάχιστα σε σχέση με την αντίστοιχη του προηγούμενου μοντέλου, το Seat Ibiza δίνει την υπεραξία της αγοράς του καινούργιου, σε συνδυασμό με καλύτερο εξοπλισμό (έχει επιπλέον αερόσακους οροφής σε σχέση με το παλιό Ibiza, φτάνοντας τους 6 συνολικά και νέο πακέτο multimedia από τη βασική έκδοση). Με τον εξοπλισμό και μόνο «καλύπτει» τη διαφορά στην τιμή από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ επιπλέον προσφέρει και περισσότερους χώρους για τους επιβάτες χάρη στο αυξημένο του μεταξόνιο. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως μεγάλη είναι η διαφορά και στο χώρο των αποσκευών, που με 355 λίτρα, είναι ο μεγαλύτερος της κατηγορίας. Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, η τιμή αγοράς που είναι κάτω από τα 12 χιλιάρικα, κάνει το νέο Ibiza πραγματικά ενδιαφέρουσα πρόταση για αγορά. Οδηγικά, ο οδηγός θα απολαύσει πιο πολλά σπορτίφ στοιχεία από ποτέ, καθώς οι καλές επιδόσεις προσφέρονται για οδήγηση με πιο γρήγορο ρυθμό. Το φαρδύ πλέον μετατρόχιο του νέου δαπέδου, είναι σε θέση να παρέχει στο αμάξωμα μικρές κλίσεις, ενώ το πίσω μέρος ( για όσους το αναζητούν) είναι πιο ενεργό σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.
 
2.Renault Captur 0.9 90ps   από 14.680 ευρώ
Το μικρό crossover της Renault, με το συγκριτικό πλεονέκτημα που του εξασφαλίζει ο μικρότερος κινητήρας σε μοντέλο της κατηγορίας (όπως είναι τα μόλις 110 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας- λιγότερα πληρώνει μόνο κάποιο υβριδικό αλλά και η χαμηλότερη κλίμακα τεκμηρίων στην εφορία), γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση αγοράς. Η τιμή αγοράς της βασικής έκδοσης είναι ένα ακόμα πολύ δυνατό στοιχείο για την επιλογή του ικανού crossover της Renault, που και πλήρως εξοπλισμένο είναι (με a/c, 4 ηλεκτρικά παράθυρα- καθρέπτες και πλήρες πακέτο multimedia), και αρκετά ευρύχωρο για να καλύψει οικογενειακές ανάγκες. Επιπλέον, έχει και την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων από το Euro NCAP που πιστοποιεί όσο καλύτερα γίνεται την ικανότητά του στην παθητική ασφάλεια των επιβατών του. Οδηγικά, ένα στιβαρό και ασφαλές αυτοκίνητο, που έχει νεύρο, δεν θα ζοριστεί λεπτό ενώ διαθέτει και πολύ καλή ηχομόνωση. Η τιμή των 14.680 ευρώ ακούγεται ιδανική για ένα μικρό crossover το οποίο αποτελεί μία all around επιλογή.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις