Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Συγκρίνουμε σε 11 τομείς το Audi A3 SB με την Mercedes-Benz A 250 e

Συγκρίνουμε σε 11 τομείς το Audi A3 SB με την Mercedes-Benz A 250 e

Διαβάστηκε από 50045 αναγνώστες - 2/11/2023

Συγκρίνουμε τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Audi A3 και Mercedes A-Class σε 11 κρίσιμους τομείς για να δούμε τελικά ποιο είναι καλύτερη επιλογή για leasing και εταιρική χρήση.

Σαρωτική νίκη της Mercedes A-Class

Η νέα εποχή των premium μικρομεσαίων οικογενειακών είναι εδώ με μια γερή δόση ηλεκτρισμού στις plug–in υβριδικές εκδόσεις των Audi A3 40 TFSI e και Mercedes A 250 e. Ως plug-in ορίζονται τα υβριδικά που σε αντίθεση με τα αυτοφορτιζόμενα, έχουν μια μεσαία μπαταρία (γύρω στις 15 kWh), η οποία φορτίζει και από την πρίζα και εξασφαλίζει ενέργεια για τον ηλεκτροκινητήρα για ηλεκτρική αυτονομία 50-60 χλμ.. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως στην καθημερινότητα μπορείς να κινείσαι εντελώς ηλεκτρικά χωρίς σταγόνα βενζίνη.

Το Audi A3 40TFSI e χρησιμοποιεί ως βάση του υβριδικού του συστήματος έναν 1,4 TSI turbo κινητήρα άμεσου ψεκασμού, ενώ η Mercedes A 250 e έναν 1,33 λτ. turbo κινητήρα άμεσου ψεκασμού επίσης. Το συνδυαστικό αποτέλεσμα των δύο κινητήρων (δεν είναι απαραίτητο ότι προκύπτει από το επιμέρους άθροισμα, καθώς εξαρτάται από τις σ.α.λ. απόδοσης της κάθε τιμής) γέρνει την πλάστιγγα σαφώς υπέρ της A 250 e, που υπερέχει σε ισχύ (218 έναντι 204 ίππων), και κυρίως σε ροπή (450 έναντι 350 Nm), κι ας έχει μικρότερο κινητήρα. Παράλληλα, η Mercedes προσφέρει και πιο πολλά χλμ. (65) ηλεκτρικής αυτονομίας, που την κάνουν πιο οικονομική σε χρήση μέσα στην πόλη, κι ας έχει μεγαλύτερο βάρος! Μιλώντας για ηλεκτρική αυτονομία, η A-Class μπορεί να δεχθεί μέχρι 22 kW και φορτίζει σε 25 μόλις λεπτά, ενώ το Α3 μπορεί να δεχτεί 2,9 kW με αποτέλεσμα να θέλει 5 ολόκληρες ώρες για να φορτίσει, κάτι που κάνει την Mercedes και πιο πρακτική στην χρήση, αλλά και πιο οικονομική στην φόρτιση

Ποιο από τα δύο premium plug-in μικρομεσαία οικογενειακά είναι καλύτερη επιλογή για εταιρική χρήση;

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε