Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πύραυλοι με εμφάνιση οικογενειακού sedan

Διαβάστηκε από 7632 αναγνώστες - 1/1/2021

6) Volvo 850 T5-R
Ο λιγότερο διάσημος αδερφός του 850 wagon που έτρεξε στο BTCC, το sedan ήταν το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο μόνο που ήταν τετράπορτο αντί για station wagon.
Παρά την τετραγωνισμένη εμφάνισή του, το εξωφρενικό Volvo 850 T5-R είχε 243 άλογα και η τελική του ταχύτητα ήταν ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 245km/h. Όχι κι άσχημα για το διακριτικότατο Σουηδικό sedan.
 


7) BMW E36 M3
Αν και λιγότερο δημοφιλής από την πρώτη Μ3, την Ε30, η E36 M3 αποτελεί έναν cult λαϊκό ήρωα για τους φίλους της BMW και όχι μόνο. Το χαρακτηριστικό γουργουρητό του εξακύλινδρου και εξαπετάλουδου κινητήρα στις χαμηλές στροφές μετατρεπόταν σε ένα φρενήρες ουρλιαχτό ψηλά και προκαλούσε ρίγη σε όσους το άκουγαν να έρχεται από μακριά.
Στην έκδοση M3 Evo ο κινητήρας ήταν πλέον 3200 κυβικών και απέδιδε 321 ατμοσφαιρικούς ίππους, και βοηθούσε την κορυφαία E36 να πιάσει τα 200km/h από στάση σε 20 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα ήταν ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250km/h.

Το εξαιρετικό ζύγισμα του αυτοκινήτου σήμαινε ότι ο οδηγός μπορούσε να ταξιδεύει χωρίς πρόβλημα σε αυτές τις ταχύτητες, κάτι που έχει αποδειχθεί πλέον από τις αμέτρητες αγωνιστικές M3 E36 ανά τον κόσμο.
Η BMW κατασκεύασε την E36 M3 και σε τετράθυρη έκδοση, και ο διακριτικός σχεδιασμός της, σε σχέση με τις φουσκωμένες E30 και E46, προκάλεσε δυσανασχετήσεις από τους fan της εταιρείας, που την ήθελαν πιο σκληροπυρηνικά σχεδιασμένη.

Κι όμως, για ορισμένους πιστούς, το αυτοκίνητο έγινε ακόμα πιο θρυλικό έτσι, μιας και έμοιαζε περισσότερο με τα ταπεινά 316i των πατεράδων τους.



8) Lancia Thema 8.32
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα μπορούσε να κατάγεται από το Maranello, αφού είναι ένα ιταλικό μοντέλο, σχεδιασμένο από τον Pininfarina, και είχε έναν V8 κινητήρα 3000 κυβικών της Ferrari.
Η Lancia Thema 8.32 (το «8» αποτελούσε τον αριθμό των κυλίνδρων και το «32» τον αριθμό των βαλβίδων) μοιραζόταν αρκετά μηχανικά μέρη με την Ferrari 308, είχε 215 ίππους και έκανε χρόνο 0-100km/h σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα.

Δικαιωματικά μπορούμε να την θεωρήσουμε μια sedan ξαδέρφη των Ferrari.



9) VW Phaeton W12
Ένα αρκετά νεότερο μοντέλο από τα υπόλοιπα της λίστας, το VW Phaeton αξίζει μνείας χάρη στον W12 κινητήρα του, ο οποίος είναι αρκετά σπάνιος σε αυτοκίνητο παραγωγής.
Το Phaeton ήταν το πρώτο πολυτελές αυτοκίνητο της VW, και είχε ως ανταγωνισμό του τις προτάσεις των Mercedes, Audi, Bentley αλλά και Rolls Royce. Ο ίδιος κινητήρας τοποθετήθηκε και στην Bentley Continental.



10) Opel Vectra Turbo 4x4
Η γρήγορη έκδοση του Opel Vectra είχε παρόμοια συνταγή με το Ford Sierra RS Cosworth 4x4. Sedan αμάξωμα, δίλιτρος turbo κινητήρας και τετρακίνηση. Το αυτοκίνητο είχε λαμπρή πορεία στο BTCC, δηλαδή το βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού, και ο κινητήρας του ήταν ο θρυλικός C20LET.

Το γεγονός ότι το Vectra-πύραυλος έμοιαζε πολύ με το απλό Vectra που είχε ο γείτονάς μας, το κάνει ιδιαίτερα cool.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει