Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Alfa 155 GTA Stradale: Η άγνωστη Ιταλίδα με κινητήρα Integrale

11/4/2021

Θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει το αντίπαλο δέος θρύλων σαν την BMW M3 e30 και την Mercedes-Benz 190 Ε 2.5-16v. Ωστόσο το πράσινο φως της μαζικής παραγωγής δεν ήρθε ποτέ. Ώρα να γνωρίσουμε τη μία και μοναδική Alfa 155 GTA Stradale με τα «σωθικά» της Lancia Delta Integrale.

Μπορεί τις περισσότερες φορές τα αναφερόμαστε σε μοντέλα «σταθμούς» στην ιστορία της αυτοκίνησης, αλλά υπάρχουν και άγνωστες περιπτώσεις που αξίζει να γνωρίζουμε γιατί είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Μία εξ αυτών είναι και η Alfa Romeo 155 GTA Stradale, η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις ένα αντίτυπο, αλλά αξίζει να την γνωρίζουμε, τόσο αυτήν όσο και τον λόγο που οδήγησε στο να μην προχωρήσει η παραγωγής της.

Η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου που βλέπουμε έγινε εν έτει 1994 στην έκθεση της Μπολόνια και όλα τα βλέμματα στράφηκαν κατευθείαν επάνω της. Βασίστηκε στην Alfa 155 Q4 και αφορμή για την κατασκευή της ήταν η εκπληκτική πορεία της ιταλικής εταιρείας στα Πρωταθλήματα Τουρισμού όπως το γερμανικό DTM ή το ιταλικό BTCC. Το project αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από τον από τον κορυφαίο μηχανικό Sergio Limone, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί ως μηχανικός της Abarth, ενώ ένα εκ των κορυφαίων του έργων είναι η θρυλική Lancia 037.



Εξωτερικά, το ιταλικό μοντέλο διέθετε αρκετά καλαίσθητα στοιχεία, αλλά αυτό που έκανε την 155 GTA Stradale ιδιαίτερα ποθητή ήταν η μεγάλη, μαύρη αεροτομή στο πίσω μέρος. Επιπλέον πρόσθετα στοιχεία ήταν η αλουμινένια τάπα πλήρωσης καυσίμου και τα «side skirts» που μείωναν σημαντικά την απόσταση από το έδαφος. Επιπλέον υπήρχε σημαντική διαφοροποίηση από τις συμβατικές εκδόσεις, με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και λευκές, πολυάκτικες ζάντες αλουμινίου, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχούσαν οι δερμάτινες επενδύσεις και το αγωνιστικό τιμόνι της Sparco.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις