Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ποιο είναι το μακροβιότερο;

Διαβάστηκε από 9405 αναγνώστες - 1/7/2020

7η θέση: Mini, 57 χρόνια

Ένα αυτοκίνητο που κατάφερε τα πρώτα 40 χρόνια της ζωής του να μην υιοθετήσει την παραμικρή αλλαγή στην εμφάνιση του. Το Mini ξεκίνησε την παραγωγή του το πολύ μακρινό 1959 και ήταν η απόλυτη σχεδιαστική και αυτοκινητιστική επανάσταση. Η εξαγορά της από την BMW της εξασφάλισε ένα λαμπρό μέλλον που όλα δείχνουν πως θα μας απασχολεί σχεδόν για πάντα.

6η θέση: Mercedes SL, 62 χρόνια

Η αρχική ιδέα των σχεδιαστών για την 190SL roadster και την 300SL coupe έλαβε απίστευτη αγάπη από τον κόσμο και ενώ το project αρχικά είχε στόχο την δημιουργία supercars με το αστέρι στο καπό, στην πορεία έδειξε μία πιο καθημερινή τάση για χρήση από του εκατοντάδες αγοραστές. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια η χρήση και του V8 κινητήρα αποδεικνύει και ποια ήταν τα αρχικά σχέδια της εταιρίας.

5η θέση: Chevrolet Corvette, 63 χρόνια

Το πιο γνωστό μοντέλο της Chevrolet, διατηρεί μία μακροβιότατη σχέση με την γραμμή παραγωγής που αριθμεί 63 χρόνια. Παρά το γεγονός πως έφτασε πολλές φορές κοντά στο να σταματήσει να ανανεώνεται, πάραυτα κατάφερε να αντέξει και πλέον να φτάσει σε ένα τόσο καλό επίπεδο, όπου συναγωνίζεται τους καλύτερους του χώρου. Δύναμη, ιστορία και εμφάνιση είναι η τριπλέτα που την κράτησε και την κρατά ακόμα και σήμερα ολοζώντανη.

4η θέση: Toyota Land Cruiser , 65 χρόνια

Το μακροβιότερο μοντέλο της Toyota ( με επιπλέον 15 χρόνια από την Corolla) αποτελεί ένα premium SUV και δεν είναι άλλο από το Land Cruiser. Ένα μοντέλο που αποτελεί εργαλείο ποιότητα και κομψότητας σε όλα τα τερέν και έχει πουλήσει πολλά εκατομμύρια παγκοσμίως. Παραμένει ενεργά στην γραμμή παραγωγής από το 1951 και δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα.

3η θέση: Ford F-Series, 68 χρόνια

Οι Αμερικάνοι το αγάπησαν όσο κανένα άλλο, γιατί πολύ απλά εμπεριέχει ολόκληρη την φιλοσοφία της υπερβολής και της δύναμης. Τα θηριώδη pick ups F-150 από την ημέρα που ξεκίνησαν την παραγωγή τους το μακρινό 1948 έχουν αναβαθμιστεί και πλέον μπορούν να κοντραριστούν ευθέως με τα παγκόσμια best sellers, καθώς διαθέτουν όλες τις τεχνολογίες, την ώρα που διατηρούν εντυπωσιακή εμφάνιση και τρομερές off road δυνατότητες.

2η θέση: Morgan 4/4, 80 χρόνια

Η βρετανική εταιρία παραγωγής ξεκίνησε από το πολύ μακρινό 1909, να έχει ενεργό ρόλο στα τρίκυκλα οχήματα. Μετά από 27 χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 1936, έκανε την μεταστροφή και ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου με 4 τροχούς. Το μοντέλο αυτό ονομάστηκε 4/4 και στα 80 χρόνια που παράγεται χωρίς σταματημό, έχει δεχθεί μονάχα ένα εξωτερικό μικρό facelift το 1955.

1η θέση: Chevrolet Suburban, 83 χρόνια

Οι Αμερικάνοι κατακτούν την πρωτιά στην λίστα μας, μέσω του επιβλητικού Chevrolet Suburban. Ένα μοντέλο που ξεκίνησε για τις ανάγκες μίας διαφήμισης και κατέληξε να είναι το μακροβιότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, καθώς από το 1933 δεν έχει σταματήσει ούτε μία χρονιά. Η τελική του και σημερινή εκδοχή είναι 8θέσια και κινείται από έναν V8 κινητήρα.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει