Το αμάξωμα της BMW 320is ήταν αυτό των «απλών» facelift μοντέλων, χωρίς τα φουσκώματα της M3. Από τη στιγμή που δεν ήταν «homologation special», με σκοπό να τρέξει σε αγώνες, αλλά δημιουργήθηκε με σκοπό να είναι μία πιο οικονομική εναλλακτική για την Ιταλία και την Πορτογαλία, η βαυαρική εταιρεία δεν της δώρισε το θρυλικό M σήμα και τις 3χρωμες ρίγες.
Το αυτοκίνητο ήταν διαθέσιμο τόσο ως τετράθυρο, όσο και ως δίθυρο. Τα μοντέλα με τις 4 πόρτες, εκτός από τους εμπρός προβολείς ομίχλης και τις ζάντες αλουμινίου 14 ιντσών, δεν ξεχώριζαν οπτικά από τις ταπεινές 316i, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό υπήρχαν εμπρός και πίσω διακριτικά spoiler, το shadowline πακέτο που καταργούσε τα χρώμια περιμετρικά των παραθύρων, καθώς και οι πανέμορφες πλεκτές ζάντες, επίσης 14 ιντσών. Όσοι επέλεξαν δίπορτο αμάξωμα, είχαν στη διάθεσή τους το αεροδυναμικό πακέτο M-Technic II, που αποτελούταν από εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, side skirts και μία διπλή αεροτομή.
Όσον αφορά το εσωτερικό, η 320is είχε το καντράν της M3 που διέθετε και όργανο πίεσης λαδιού, χωρίς όμως τις λατρεμένες κόκκινες βελόνες, ούτε το λογότυπο του M Division χαμηλά. Οι δίθυρες εκδόσεις ήταν καλύτερα εξοπλισμένες και διέθεταν επιπλέον ως standard sport καθίσματα, δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και τιμόνι M-Technic.
Το αυτοκίνητο που ζύγιζε 1180kg, ολοκλήρωνε το sprint 0-100km/h μέσα σε 7,5 δευτερόλεπτα, ενώ είχε τελική ταχύτητα 227km/h. Συγκριτικά, η μεγάλη αδελφή με τις 3 ρίγες στο σήμα και τους 195 ίππους, χρειαζόταν 6,9 δευτερόλεπτα για την ίδια διαδικασία, ενώ σταματούσε να επιταχύνει στα 236km/h. Ο ειδικός τύπος της εποχής, εγκωμίασε την 320is, και ανέφερε πως το δίλιτρο μοτέρ της είχε περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές σε σχέση με το 2.3 της M3. Όντας κατά 120kg ελαφρύτερη, η δυναμική του μοντέλου ήταν πολύ καλή και χάριζε εξαιρετική αίσθηση και συγκινήσεις στον οδηγό. Υπάρχει κάτι που βρίσκεται πέρα από τα στεγνά νούμερα ιπποδύναμης και ροπής, κάτι που ονομάζεται «χάρισμα». Και από αυτό, η BMW 320is είχε αρκετό.
Από τον Σεπτέμβριο του 1987 έως το Νοέμβριο του 1990, κατασκευάστηκαν συνολικά 3.745 αντίτυπα του αυτοκινήτου, εκ των οποίων τα 2540 ήταν δίθυρα. Ο αριθμός αυτός κάνει το μοντέλο εξαιρετικά σπάνιο, πιο σπάνιο και από τις «απλές» εκδόσεις των M3.
Δημιουργημένη ουσιαστικά για 2 τοπικές αγορές, και ζώντας πάντα στη σκιά των θρύλων του M-Division, η 320is δεν έγινε ποτέ ευρέως γνωστή και έμεινε στην αφάνεια. Κάτι που είναι κρίμα, μιας και οι Βαυαροί, έχοντας ως σκοπό να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα, κατασκεύασαν έναν λύκο με μορφή προβάτου, ένα σπάνιο διαμάντι που δεν έδειχνε τι πραγματικά έκρυβε πίσω από τό σεμνό του προφίλ, ειδικά αν αναφερόμαστε στα 4θυρα μοντέλα. Και για αυτό το λόγο, η BMW 320is, κατάφερε να κερδίσει επάξια το προσωνύμιο «ιταλική M3», ενώ παράλληλα βρίσκεται χαραγμένη στην καρδιά των μυημένων φίλων της εταιρείας.
Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει
Copyright © 2025 - autoagora.gr