Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H BMW X2 τιμάει τη βαριά φανέλα

14/6/2018

Το καλύτερο σημείο για να δοκιμαστεί η οδική συμπεριφορά ενός αυοκινήτου είναι μία πίστα, κι αυτό έγινε στο ελληνικό Test the Best 2018.

Αν ξεκινήσουμε αντίστροφα θα λέγαμε πως αυτό που μας έμεινε είναι ότι παρά την διαφορετικότητα κάθε αυτοκινήτου καταφέρνουν όλα να έχουν ασφαλή οδική συμπεριφορά. Μπορεί να μας πείτε γραφικούς αλλά η ασφαλής οδική συμπεριφορά, ειδικά σε αυτή την κατηγορία, δεν ήταν δεδομένη πριν από μερικά χρόνια. Στην οδική συμπεριφορά ξεχώρισαν 3 αυτοκίνητα που μας έπεισαν περισσότερο με το στήσιμό τους και την συνολική αίσθηση που δίνουν στον οδηγό.
 
Το «think outside the box» των Βαυαρών καταφέρνει να ξεχωρίσει από την γκάμα της BMW, χάρη στον ανατρεπτικό του χαρακτήρα και την άκρως νεανική του εμφάνιση. Στο δρόμο όμως δε διαφέρει σε τίποτα από κάθε άλλη αυθεντική BMW. Οδηγοκεντρική, στοχεύοντας πρωτίστως στην ικανοποίηση του οδηγού η Χ2 παίρνει φυσικά άριστα. Παίρνει ελάχιστες κλίσεις στις στροφές και κρατάει πεισματικά μέχρι το όριο, το οποίο βρίσκεται πολύ υψηλότερα από αυτό του μέσου οδηγού. Ακολούθως, η BMW έχει το κορυφαίο τιμόνι και εδώ η Χ2 πληροί ακόμα ένα κριτήριο καθώς διαθέτει ακριβές τιμόνι που πληροφορεί τον οδηγό για το τι συμβαίνει στον μπροστινό του άξονα. Ένας ακόμα τομέας που το «χρυσό παιδί» της BMW αριστεύει είναι η ποιότητα κύλισης που χωρίς υπερβολή θυμίζει τα sedan μοντέλα της εταιρείας. Θα ταξιδέψει με πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ αλλά δεν θα αγχώσει οδηγό και επιβάτες ενώ ακόμα και σε ταχύτητες πολύ κοντά στην τελική της παραμένει ήσυχη δίνοντας την εντύπωση πως κινείται με πολύ λιγότερα χιλιόμετρα. Σαν κερασάκι στην τούρτα έρχονται τα άκρως αποτελεσματικά φρένα του.



Δείτε ακόμα ποια είναι τα αυτοκίνητα της χρονιάς σε ακόμα 8 επιμέρους κατηγορίες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις