Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Τι είναι τα Hybrid συστήματα και πως λειτουργούν;

    Διαβάστηκε από 29072 αναγνώστες - 18/11/2019

    Στα υβριδικά οχήματα της Suzuki υπάρχει συνεχής συνεργασία ενός θερμικού κινητήρα βενζίνης με έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία ιόντων λιθίου. Τα μοντέλα που διαθέτουν την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική, δεν μπορούν να κινηθούν αποκλειστικά με ρεύμα, μιας και ο ηλεκτροκινητήρας δεν συνδέεται άμεσα με τον σύστημα μετάδοσης, επιτυγχάνουν όμως πολύ χαμηλότερες καταναλώσεις και καλύτερες επιδόσεις.
     


    Η συνδεσμολογία ενός υβριδικού μοντέλου της Suzuki, χαρακτηρίζεται από την παρουσία μίας μπαταρίας ιόντων λιθίου τοποθετημένη κάτω από το κάθισμα του οδηγού και έναν ηλεκτροκινητήρα που συνδέεται  με τον στροφαλοφόρο άξονα του θερμικού κινητήρα. Τα οφέλη αυτής της συνεργασίας είναι διπλά, καθώς από την μία, όταν οι μπαταρίες είναι φορτισμένες, μπορούν να αναλάβουν την τροφοδοσία διάφορων περιφερειακών συστημάτων μειώνοντας αισθητά την ενέργεια που χάνεται από τον θερμικό κινητήρα, αλλά και να λειτουργήσουν βοηθητικά στην ιπποδύναμη, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
    Η φόρτιση των μπαταριών γίνεται είτε απευθείας από την χρήση του ηλεκτροκινητήρα ως γεννήτρια, είτε κατά την επιβράδυνση του οχήματος.  Ένα ήπιο υβριδικό σύστημα λοιπόν καταφέρνει να ενισχύσει την όποια υστέρηση του γκαζιού στις χαμηλές και απαιτητικές στροφές, ενώ παράλληλα να μειώσει αισθητά την κατανάλωση και τους παραγόμενους ρύπους, παίρνοντας μεγάλο βάρος από τον θερμικό κινητήρα.