Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

MBUX Hyperscreen: Οθόνη σε όλο το ταμπλό και για τον συνοδηγό

22/12/2020

Νέα οθόνη αφής που εκτείνεται σε όλο το ταμπλό λανσάρει με την MBUX Hyperscreen η Mercedes, δίνοντας άνετη πρόσβαση ακόμη και στον συνοδηγό. Τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στον νέο gadget των Γερμανών.

Η κυκλοφορίων των νέων μοντέλων της ηλεκτρικής οικογένειας EQ για λογαριασμό της Mercedes συνδυάζεται με μία σειρά από εντυπωσιακές στυλιστικές επιλογές. Πιο πρόσφατη, η τεράστια οθόνη MBUX (Mercedes-Benz User Experience) Hyperscreen, η οποία όπως λέει και το όνομά της θα εκτείνεται σε όλο το μήκος του ταμπλό, με στόχο να αναβαθμίσει την ποιότητα σε όλες τις παρεχόμενες ανέσεις.
 
Εξάλλου, είναι ανοδική η τάση να «τραβηχτεί» σε μάκρος η οθόνη του infotainment, με άλλες γνωστές μάρκες να χρησιμοποιούν αντίστοιχο σύστημα ψυχαγωγίας.  Η Porsche Taycan ήταν το πρώτο ευρέως διαθέσιμο μοντέλο που προέβη σε αυτή την επιλογή, μέχρις ότου ο συνοδηγός να αποκτήσει αποκλειστικά δική του οθόνη. Ακολούθησε το Honda E, που υιοθέτησε επίσης ταμπλό ψυχαγωγίας, το οποίο περιλαμβάνει ξεχωριστές οθόνες στις γωνίες το οποίο λαμβάνει πληροφορίες με ψηφιακό τρόπο από τις κάμερες. Ακόμη και το Jeep Wagoneer είχε παρεμφερές infotainment, αν και χωριζόταν η οθόνη σε διαφορετικά κομμάτια.


 
Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει μία μόδα που αποκτά διαρκώς μεγαλύτερή απήχηση, δεν αφήνει ασυγκίνητη την Mercedes, που λανσάροντας την MBUX Hyperscreen θέλει «η χρήση και η εμφάνιση των υπηρεσιών του συστήματος infotainment, οι ανέσεις και οι λειτουργίες του οχήματος να μεταβούν σε νέο επίπεδο χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη», Όπως είναι λογικό, δεν γνωρίζουμε πλήρως τι ακριβώς θα προσφέρει η νέα MBUX Hyperscreen, με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να προσφέρει αρχικά ως προαιρετικό εξοπλισμό στο EQS, μιας και «αντιπροσωπεέι την συναισθηματική νοημοσύνη ολόκληρου του οχήματος».  Το νέο αυτό σύστημα ψυχαγωγίας με την μεγάλη καμπύλη οθόνη είναι «έξυπνο» και ικανό να προσαρμόζεται στις ανάγκες του χρήστη, θα έχει μεγάλη καμπύλη οθόνη. Μάλιστα, από την στιγμή που εκτείνεται σε όλο το μήκος του ταμπλό, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τον συνοδηγό του προσεχούς αμιγώς ηλεκτρικού sedan, καθιστώντας «την ψηφιακή εμπειρία του ατόμου τόσο συναισθηματική όσο διαισθητική και αβίαστη».
 
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της MBUX Hyperscreen έχουν προγραμματιστεί για την 7η Ιανουαρίου το προσεχούς έτους. Τα αποκαλυπτήρια θα κάνει ο ίδιος ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG, Ola Källenius, μαζί με τη διευθύντρια του τμήματος Mercedes Advanced Digital Design, Vera Schmidt και Sajjad Khan, CTO και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz AG. Κατόπιν, η Mercedes αναμένεται να προβεί σε περαιτέρω ανάλυση των επιμέρους πτυχών του νέου συστήματος infotainment. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πρώτης ψηφιακής έκθεση 2021 Consumer Electronics (CES) που λαμβάνει χώρα από τις 11 έως τις 14 Ιανουαρίου, θα γίνει λεπτομερής παρουσίαση όσον αφορά την λειτουργικότητα, τον σχεδιασμό και τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου συστήματος ψυχαγωγίας.


 
Όπως τονίστηκε, η MBUX Hyperscreen θα κάνει ντεμπούτο στο προσεχές EQS. Το ηλεκτρικό sedan της Mercedes, όπως είναι αυτονόητο, θα έχει αρκετές ομοιότητες με το infotainment της 2021 S-Class. Επομένως, η οθόνη αφής OLED 12,8 ιντσών με τεχνολογία απτικής ανάδρασης που προκαλεί μια μικρή δόνηση κατά το άγγιγμα αναμένεται να εξοπλίσει το εσωτερικό της νέας ηλεκτρικής ναυαρχίδας των Γερμανών.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις