Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι Αρχηγοί Κρατών και τα αυτοκίνητα τους

30/3/2020

Κάθε επίσκεψη μεγάλου αρχηγού του κράτους έχει το πολιτικό αλλά και το αυτοκινητιστικό της ενδιαφέρον. Τι προστατεύουν και συνοδεύουν τελικά οι μεγαλύτερες αυτοκινητοπομπές πολιτικών αρχηγών;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι αυτοκίνητα έχουν επιλέξει οι ηγέτες; Πόσο θωρακισμένα είναι αλλά και τι τεχνολογίες φέρνουν; Ας δούμε 8 από τα πιο εντυπωσιακά όλων.
 
Βασιλιάς της Ισπανίας: Rolls-Royce Phantom IV


Η Rolls-Royce κατασκεύασε συνολικά 18 Phantom IV και επέλεξε με μεγάλη προσοχή σε ποιους θα τις εμπιστευτεί. Το 1948 ο τότε βασιλιάς της Ισπανίας παρήγγειλε από την εταιρία 3 θωρακισμένες και με αλεξίσφαιρα τζάμια Rolls Royce, χωρίς να τον ενδιαφέρει ποιο μοντέλο θα είναι ακριβώς. Οι απαιτήσεις του όμως για το τι θα πρέπει να φέρνουν ει πέρας τα συγκεκριμένα μοντέλα ανταποκρίνονταν μόνο στις προδιαγραφές της Phantom IV. Έτσι λοιπόν μέχρι και σήμερα τα 3 αυτά μοντέλα τυπικά ανήκουν στον ισπανικό στρατό, όμως στη πράξη αποτελούν μέρος του βασιλικού γκαράζ. Και τα τρία εξοπλίζονται με κινητήρες βενζίνης 5.700κ.εκ. με εκτιμώμενη αξία, έκαστο στα 400.000 ευρώ. Μάλιστα η μία είναι και κάμπριο, γιατί εντάξει, πόσο να βρέχει και στην Ισπανία;

Πρόεδρος Πακιστάν: Mercedes Maybach S600

Ο πρόεδρος του Πακιστάν έχει δημιουργήσει μία πραγματικά εντυπωσιακή πομπή ακόμα και για την παραμικρή του μετακίνηση. Μπροστά λοιπόν τον δρόμο ανοίγει ένα θωρακισμένο περιπολικό, ακριβώς από πίσω του η ειδικής παραγγελίας προσωπική του Mercedes S600 Maybach και από πίσω ακολουθούν τρία Toyota Land Cruisers στα οποία βρίσκεται η προσωπική του φρουρά. Το κόστους 2.5 εκατομμυρίων αυτοκίνητο του προέδρου είναι θωρακισμένου τελευταίου επιπέδου, κάτι που σημαίνει πως αντέχει μέχρι και επίθεση με χειροβομβίδα, εξοπλίζεται με 4λιτρο V12 και bi-turbo κινητήρα συνολικής ισχύς 621 ίππων ενώ δεν σταματά εκεί. Διαθέτει και ειδικό σύστημα το οποίο μπλοκάρει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Βασιλιάς της Σουηδίας: Volvo S80

Τι θα μπορούσε να οδηγεί ο πρεσβευτής της Σουηδικής φιλοσοφίας και ιστορίας; Ένα Volvo φυσικά, και πιο συγκεκριμένα ένα S80. Το ειδικής παραγγελίας αμάξωμα λιμουζίνας του βασιλιά σε κάθε μετακίνηση του περικυκλώνεται από μερικές BMW X5 και Mercedes-Benz E-Classes. Το βασιλικό αυτοκίνητο εκτιμώμενης αξίας 200.000 ευρώ, διαθέτει V8 κινητήρα 4.400 κ.εκ., αποδίδει 315 ίππους και χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον ίδιο, ο οποίος μάλιστα στο γκαράζ του διαθέτει και μία AC Cobra.
 
Αυτοκράτορας Ιαπωνίας: Toyota Century Royal

Αρκετά μακριά από εμάς, θα συναντήσουμε ένα αυτοκίνητο παραγγελία και one of a kind. Το Toyota Century Royal δημιουργήθηκε αποκλειστικά μετά από παραγγελία, καθώς η Nissan αρνήθηκε να αναβαθμίσει το τότε αυτοκίνητο του αυτοκράτορα Nissan Prince Royal. Έτσι λοιπόν, η πομπή πλέον περιλαμβάνει το αρκετά μακρύ και ενισχυμένο αμάξωμα του Toyota Century Royal το οποίο αποδίδει 273 ίππους από έναν V12 5λιτρο κινητήρα βενζίνης. Δεν είναι διαθέσιμο προς πώληση ούτε και κατόπιν παραγγελίας.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις