Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Peugeot 207 RC: Το αντίπαλο δέος του Opel Corsa OPC

30/3/2021

Οι γρήγορες εκδόσεις της «γαλλικής σχολής» ανέκαθεν λάτρευαν τις στροφές, το συγκεκριμένο όμως αποδείχθηκε πολύ σκληρός αντίπαλος και στην ευθεία. Ώρα να θυμηθούμε το κορυφαίο Peugeot 207 RC των 175 ίππων.

Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που θυμηθήκαμε το αξιόλογο και ταχύτατο Opel Corsa OPC των 192 ίππων. Ποιος ήταν άραγε ο μεγάλος του αντίπαλος εκείνο το διάστημα; Ζητείται ισχυρό supermini, απαραίτητα με σύστημα υπερπλήρωσης και με κινητήρα που «λατρεύει» την βελτίωση! Η απάντηση δεν είναι και πολύ δύσκολη, το αντίπαλο δέος ερχόταν από τη Γαλλία και αποτελούσε την κορυφαία έκδοση του Peugeot 207. Σε κάποιες χώρες παρουσιάστηκε ως GTi, στην Ελλάδα μας συστήθηκε ως Peugeot 207 RC και είχε όλα τα προσόντα ώστε να σταθεί επάξια απέναντι στο Corsa OPC.

Το Peugeot 207 RC διέθετε όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που το έκαναν να ξεχωρίζει στον αισθητικό τομέα από τις απλές εκδόσεις. Για παράδειγμα, το τρίθυρο αμάξωμα των 4.037 χλστ. διέθετε χρωμιωμένα πλαίσια στους εμπρός προβολείς ομίχλης και οι καθρέφτες διαφοροποιούνταν από το χρώμα του αμαξώματος το οποίο ήταν βαμμένο στις εξής αποχρώσεις: White, Flamenco Red, Obsidien Black, Metallic Grey, Aegean Blue και Shark Grey. Τόσο ο εμπρός, όσο και ο πίσω άξονας διέθεταν διευρυμένες καμάρες των τροχών συγκριτικά με τις απλές εκδόσεις, ενώ στο πίσω μέρος συναντούσαμε μία διακριτική αεροτομή, αλλά και το σχετικό λογότυπο «RC». Τέλος, η σκληροπυρηνική εξωτερική εμφάνιση ολοκληρωνόταν με τις πολυάκτινες ζάντες 17 ιντσών με ελαστικά 205/45/17, την χαμηλωμένη ανάρτηση και την διπλή, τραπεζοειδή εξάτμιση.



Το εσωτερικό του Peugeot 207 RC είναι ιδιαίτερα δημοφιλές λόγω των εντυπωσιακών καθισμάτων με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα και την κορυφαία πλευρική στήριξη. Σε αρκετά σημεία χρησιμοποιήθηκε δέρμα τύπου alcantara, ενώ και στις πίσω θέσεις τα καθίσματα είχαν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να χωρούν άνετα δύο επιβάτες. Η «sportive» αίσθηση του εσωτερικού ολοκληρωνόταν με τα αλουμινένια πεντάλ, τις κόκκινες βελόνες του κοντέρ και τον επιλογέα ταχυτήτων.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις