Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

24.000 αυτόνομα ταξί πουλάει η Volvo στην Uber (+video)

22/3/2019

Τεράστια έμπρακτη επένδυση έκανε η πολύ δημοφιλής εταιρία εκμίσθωσης αυτοκινήτων! Σε συμφωνία κατέληξαν Volvo και Uber μετά από ανακοίνωση για την αγορά αυτόνομων Ταξί. Πότε θα μπουν στην ζωή μας και ποιες ειδικές μετατροπές θα έχουν τα οχήματα?

Η πολύ γνωστή σε όλους μας εταιρία Uber, δείχνει τις προθέσεις της να πρωτοστατήσει στις Παγκόσμιες εξελίξεις της αυτοκίνησης. Πρόσφατα διαβάζαμε για την συνεργασία της με την NASA για την εξέλιξη των ιπτάμενων Ταξί. Τώρα ανακοίνωσε πως έχει συνάψει συμφωνία για την αγορά 24.000 οχημάτων SUV Volvo XC90, ειδικά τροποποιημένων για αυτόνομη οδήγηση. Η επένδυση ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και τα οχήματα θα ξεκινήσουν να παραδίδονται στο τέλος της χρονιάς. Μέσω της αυτόνομης οδήγησης η Uber δείχνει να αποκτά το προβάδισμα στις καινοτομίες και τις τεχνολογίες που έρχονται στον τομέα των μεταφορών τα επόμενα χρόνια.



Όλα τα XC90 θα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες και προεγκατεστημένα ραντάρ για την αυτόνομη κυκλοφορία τους στον δρόμο. Στην οροφή του αυτοκινήτου έχει εγκατεστημένη την κάμερα και την πλατφόρμα LiDAR, καθώς επίσης και έναν υπολογιστή στον κορμό του αυτοκινήτου που θα επεξεργάζεται τα οπτικά δεδομένα και θα τροφοδοτεί το λογισμικό που ελέγχει το όχημα.
Να αναφέρουμε σχετικά πως η ανταγωνιστική εταιρεία Waymo της Google, έχει προχωρήσει και αυτή σε συμφωνία με τον Ιταλικό Κολοσσό της Fiat για την προμήθεια 600 αυτόνομων mini vans. Η Uber φρόντισε με την επιλογή των Volvo XC90 να αποδείξει πως όχι μόνο θα μπει δυναμικά στα συστήματα αυτο-οδήγησης αλλά θα κυνηγήσει και την κορυφή των εξελίξεων.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις