Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στην αποκάλυψη του e-Niro προχώρησε η Kia η οποία παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο για την αγορά της Ευρώπης.

Tο συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει παρουσιαστεί στις ΗΠΑ με την ονομασία Kia Niro EV.

485km αυτονομία για το ηλεκτρικό Kia

19/9/2018

Στην αποκάλυψη του e-Niro προχώρησε η Kia η οποία παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο για την αγορά της Ευρώπης.

Αν και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει παρουσιαστεί στις ΗΠΑ με την ονομασία Kia Niro EV, στην Ευρώπη το αμιγώς ηλεκτρικό crossover έρχεται με την ονομασία e-Niro αλλά και κάποιες διαφορές και αναμένεται να μπει στις αγορές μέχρι το τέλος του έτους.
 
Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος το μοντέλο δεν έχει στο εμπρόσθιο μέρος γρίλια, καθώς η μη ύπαρξη κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν την κάνει απαραίτητη, ωστόσο σε ένα μέρος της έχει εγκατασταθεί η θύρα φόρτισης. Λίγο πιο κάτω και συγκεκριμένα στον προφυλακτήρα έχουν τοποθετηθεί τα φώτα ημέρας που έχουν το σχήμα βέλους, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε την ύπαρξη της γαλάζιας λεπτομέρειας προσθέτοντας έτσι ένα ακόμα στιλιστικό χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπάρχοντας Niro.
 
Πηγαίνοντας προς τα πίσω συναντάμε τις 17άρες ζάντες αλλά και τα νίκελ διακοσμητικά στοιχεία, για να φτάσουμε στο πίσω μέρος, όπου υπάρχει ένας ελαφρώς ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με ενσωματωμένους αεραγωγούς.

Στο εσωτερικό μπορεί κανείς να βρει ένα τριάκτινο τιμόνι με ενσωματωμένα χειριστήρια ενώ μέρος του εξοπλισμού είναι μία οθόνη αφής αλλά και τα πεντάλ αλουμινίου.
 
Από κει και πέρα η κορεατική φίρμα κάνει λόγο πως το e-Niro έχει τη δυνατότητα με μόνο μία φόρτιση να διανύσει 485 χιλιόμετρα, παίρνοντας ισχύ από μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 64-kWh, η οποία μέσω ενός φορτιστεί 100 kW έχει τη δυνατότητα να φορτίσει μέχρι το 80% σε 54 λεπτά. Ωστόσο αυτή δεν είναι η μοναδική επιλογή καθώς μέρος υπάρχει και η επιλογή μίας μικρότερης μπαταρίας ισχύος 39,2 kWh η οποία παρέχει αυτονομία κίνησης για 312 χιλιόμετρα, σύμφωνα πάντα με τον WLTP.
 
Περνώντας στο κομμάτι των ηλεκτροκινητήρων, τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με τη μπαταρία 64 kWh τροφοδοτούνται από έναν ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει 204 ίππους και 395 Nm ροπής δίνοντας τη δυνατότητα στο ηλεκτρικό crossover να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7.8 δευτερόλεπτα. Η λιγότερη δυνατή μπαταρία αυτή των 39,2 kWh συνδυάζεται με μικρότερο ηλεκτρικό μοτέρ που βγάζει 136 ίππους. Στη «μικρότερη» έκδοση τα 0-100 χλμ./ώρα γίνονται σε 9.8 δευτερόλεπτα, με την κίνηση να πηγαίνει στους μπροστά τροχούς.
 
Τέλος να σημειωθεί πως το e-Niro έρχεται με αρκετές τεχνολογίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της απόδοσης της μπαταρίας και τη βελτίωση της εμβέλειας, ενώ η Kia το συνοδεύει με εγγύηση 7 ετών ή 100.000 χιλιομέτρων. Όποιος επιθυμεί να δει από κοντά το νέο Kia e-Niro θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού που θα ξεκινήσει στις αρχές του Οκτώβρη.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις