Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

600.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα κυκλοφορούν γύρω μας

Διαβάστηκε από 5451 αναγνώστες - 24/6/2020

Το ασταμάτητο φαινόμενο των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, δεν έχει τέλος για την χώρα μας. Πάνω από 600.000 συνάνθρωποι μας, κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Πραγματικά, πως μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα?

Το φαινόμενο των ανασφάλιστων αυτοκινήτων στην χώρα μας, ανέδειξε και πάλι ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δημήτρης Ζορμπάς. Μέσω ανάρτησης του στα socila media, ζητά τον συνεχή έλεγχο και την παραδειγματική τιμωρία των ιδιοκτητών.

Σε σχόλιο του αναφέρει πως, το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων είναι ένα κοινωνικό και οικονομικό θέμα που πρέπει να επιλυθεί οριστικά. Με αναγωγή του μέσου ποσοστού ανασφαλίστων 2018 - 2020, σύμφωνα με τους ελέγχους του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, επί του αριθμού των ασφαλισμένων, προκύπτει ότι αυτά είναι 586.206. Εάν δε προσθέσουμε τους ελέγχους του λιμεναρχείου, ξεπερνούν τις 600.000.

Το φαινόμενο των ανασφάλιστων αυτοκινήτων δεν είναι σημερινό, και ουσιαστικά είναι μια χρόνια παραβατική συμπεριφορά που προκαλεί πολλά προβλήματα στην σωστή κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο δρόμο. Οι έλεγχοι δεν είναι αρκετοί και τα πρόστιμα δεν δείχνουν μέχρι τώρα ικανά να αποτρέψουν τους παραβάτες. Μήπως θα έπρεπε οι κυβερνήσεις να αυστηροποιήσουν τα πρόστιμα, ώστε να συνετιστούν οι παραβάτες?

 

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις