Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Tο αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης από την Brembo και το χαμηλό βάρος των τροχών ενισχύουν περαιτέρω την ανόθευτη οδηγική αίσθηση.

Tο νέο Abarth 124 Rally Tribute, αποτελεί ένα πραγματικά συλλεκτικό μοντέλο.

Tο νέο Abarth 124 Rally Tribute είναι εκπληκτικά ευέλικτο και δυναμικό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Nέο Abarth 124 Rally Tribute (+video)

26/2/2019

Η Abarth γιορτάζει τα 70α γενέθλια της και παρουσιάζει στη Γενεύη το νέο Abarth 124 Rally Tribute, τιμώντας παράλληλα και την εξαιρετική επίδοση του αγωνιστικού 124 rally.

Στη Γενεύη, η Abarth γιορτάζει τα 70α της γενέθλια με δύο ειδικές εκδόσεις που εκφράζουν απόλυτα τη φιλοσοφία της. Το Abarth 595 esseesse και το 124 Rally Tribute. Tο πρώτο αποτελεί φόρο τιμής στο θρυλικό κιτ αναβάθμισης της δεκαετίας του 60, του οποίου η ιδέα αναβίωσε το 2009, ενώ το δεύτερο τιμά την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή αγωνιστική σαιζόν του  Abarth 124 rally, όπου εκτός από την κατάκτηση του Παγκόσμιου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην κατηγορία R-GT, συνολικά πέτυχε περισσότερες από 40 νίκες στην κατηγορία του.
 

Με την παραγωγή να περιορίζεται σε μόλις 124 μονάδες, το νέο Abarth 124 Rally Tribute, αποτελεί ένα πραγματικά συλλεκτικό μοντέλο διαθέτοντας μια σειρά στοιχείων, όπως η ειδική μεταλλική πλακέτα στην καμπίνα.
 

Όπως και το 124 Spider, το νέο Abarth 124 Rally Tribute είναι εκπληκτικά ευέλικτο και δυναμικό, χάρη στο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που διαθέτει, αλλά και στο χαμηλό βάρος που φτάνει τα 1.060 κιλά. Τις εξαιρετικές επιδόσεις (αναλογία κιλών/ίππο 6,2) εξασφαλίζει ο Turbo βενζινοκινητήρας των 1,4 λίτρων με τεχνολογία MultiAir που αποδίδει 170 ίππους (ή αλλιώς 124 ίππους/λίτρο) και 250 Nm ροπής. Η συλλεκτική έκδοση εφοδιάζεται με το θρυλικό σύστημα εξαγωγής Record Monza το οποίο ανάλογα με τον  τρόπο οδήγησης αλλάζει τη διαχείριση της ροής των καυσαερίων. Τέλος το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης από την Brembo και το χαμηλό βάρος των τροχών ενισχύουν περαιτέρω την ανόθευτη οδηγική αίσθηση του νέου Abarth 124 Rally Tribute.

Η ειδική έκδοση είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα, το κόκκινο Costa Brava και το λευκό Turini, ενώ και στις δύο περιπτώσεις μαύρο ματ είναι το κάλυμμα του κινητήρα, μία λύση που είχε ξεκινήσει από τους αγώνες ώστε ο οδηγός να αντιμετωπίζει λιγότερες αντανακλάσεις.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις