Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η ψηφιακή πρόταση για ένα πιο σπορτίφ Seltos.

Αγριεύει το νέο Κia Seltos

2/12/2019

Θα σας ενδιέφερε μία αρκετά σπορ έκδοση του νέου Crossover της Kia, Seltos; Δείτε πώς είναι πιθανόν να μοιάζει το μοντέλο, που πρόκειται να πατήσει τις ρόδες του και στην Ευρώπη.

To νέο της παγκόσμιο SUV αποκάλυψε με κάθε επισημότητα η Kia το προηγούμενο καλοκαίρι κάτω από το όνομα Seltos που προήλθε από το όνομα Κέλτος (Celtos στα αγγλικά), ο οποίος κατά την ελληνική μυθολογία ήταν γιός του Ηρακλή και της Κελτίνης και από αυτόν πήραν το όνομά τους οι Κέλτες. 

Το SUV εμφανίστηκε και στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες και τράβηξε τα βλέμματα λόγω της διαφορετικής σχεδίασης που έχει σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της crossover γκάμας της Κia. Δίπλα του υπήρχαν κάποια concept που θα μπορούσε να πει κανείς πως αποτελούσαν τις «σκληραγωγημένες» off-road εκδόσεις του μοντέλου, ωστόσο, αν έλειπε κάτι, αυτό ήταν ένα πιο σπορ Seltos με δυνατότητα για υψηλότερες επιδόσεις.

Αυτό το κενό θέλησαν να καλύψουν οι σχεδιαστές του kolesa.ru, αποκαλύπτοντας ένα πολύ πιο «άγριο» σε εμφάνιση και σπορτίφ Seltos, προσφέροντάς του μεγαλύτερους αεραγωγούς, νέας σχεδίασης προφυλακτήρα, ελαφρώς διαφορετικά φωτιστικά σώματα, νέες πολυάκτινες ζάντες και δύο διπλές απολήξεις με νέο προφυλακτήρα στο πίσω μέρος. Σημαντικό είναι να τονιστεί πως σε πολλά σημεία του αμαξώματος όπως στην γρίλια, στις θήκες των καθρεπτών και στην οροφή υπάρχει μαύρο φινίρισμα, βελτιώνοντας έτσι τον δυναμικό χαρακτήρα του Seltos.


To Seltos, στο κομμάτι των κινητήρων, θα διατίθεται με τρεις επιλογές, δύο βενζίνης και μία ντίζελ. Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 1,6 λίτρων (177 ίππους) και ο ατμοσφαιρικός 2,0 λίτρων (149 ίππους). Ο μοναδικός πετρελαιοκινητήρας είναι 1,6 λίτρων προσφέροντας 136 άλογα. Τρία θα είναι και τα κιβώτια ταχυτήτων, όλα αυτόματα και θα διατεθούν ανάλογα με την αγορά. Στη γκάμα υπάρχει ένα εξάρι, ένα επτάρι διπλού συμπλέκτη και ένα CVT. 

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις