Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Nέα πλατφόρμα θα έχει η επόμενη Mustang.

Αλλάζει πλατφόρμα η νέα Mustang

29/8/2018

Πάνω σε νέα πλατφόρμα θα κατασκευαστεί η επόμενης γενιάς Μustang, πράγμα που κατά πάσα πιθανότητα θα καθυστερήσει την άφιξη κατά ένα έτος. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Μπορεί η παραγωγή της Mustang να ξεπέρασε τα 10.000.000 αυτοκίνητα και η Ford να γιόρτασε με εντυπωσιακό τρόπο αυτό το γεγονός σταθμό στην ιστορία της, ωστόσο τα νέα σχετικά με την επόμενη γενιά του γνωστού μοντέλου δεν είναι ενθαρρυντικά.

Δημοσιεύματα από το εξωτερικό αναφέρουν πως ο CEO της Ford, κ. Jim Ηackett αποφάσισε να καθυστερήσει την κατασκευή της επόμενης γενιάς Mustang για περίπου ένα χρόνο, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστός ο λόγος. Με τον ερχομό της να υπολογίζεται τώρα στο 2021, πολλά πράγματα φαίνεται πως αλλάζουν. Συγκεκριμένα, με δεδομένο πως η Ford έχει ανακοινώσει πως όλα τα νέα της μοντέλα θα βασίζονται σε 5 μόνο πλατφόρμες, αυτό σημαίνει αυτόματα πως η Mustang θα σταματήσει να βασίζεται στην δική της ξεχωριστή πλατφόρμα και θα αναγκαστεί να μοιραστεί το ίδιο δάπεδο που χρησιμοποιούν και τα Explorer και Lincoln Aviator.

Από την πλευρά του πάντως, ο αρχισχεδιαστής της Mustang Darrell Behmer υποσχέθηκε πως αυτή η αλλαγή δεν θα «μπασταρδέψει» το μοντέλο και όπως τόνισε, η Mustang «θα παραμείνει ένα pony car με κορυφαίες αναλογίες». Ακόμα, πηγές κάνουν λόγο πως αυτή η αλλαγή στην πλατφόρμα θα επιτρέψει στην Ford να προσφέρει στην Mustang σύστημα τετρακίνησης, πράγμα που αναμένεται να τονώσει εντυπωσιακά τις πωλήσεις της σε χώρες με κακό οδικό δίκτυο όπως αυτές της Ανατολικής Ευρώπης ή της Μέσης Ανατολής.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις