Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Tο νέο Shelby Series 2.

Το Series 2 θα βασιστεί στη πλατφόρμα αλουμινίου όπως και ο προκάτοχος του.

Αναγεννήθηκε το «πυραυλάκι» της Shelby

18/5/2018

Ο αντικαταστάτης του Shelby Series 1 ήρθε μετά από περίπου δύο δεκαετίες ζωής. Δείτε περισσότερα για το νέο Shelby Series 2, το οποίο παρουσίασε και επίσημα η εταιρεία, αποτελώντας ουσιαστικά μια αναγέννηση του αρχικού μοντέλου.

Το νέο μοντέλο είναι το αποτέλεσμα μιας μοναδικής συνεργασίας με την Wingard Motorsports, η οποία αγόρασε τα υπόλοιπα εξαρτήματα της Series 1 από τη Shelby πριν από αρκετά χρόνια και έτσι γεννήθηκε το νέο μοντέλο.
 
Το Series 2 θα βασιστεί στη πλατφόρμα αλουμινίου, όπως και ο προκάτοχος του, ωστόσο έχει δεχτεί κάποιες βελτιώσεις διαθέτοντας κάποια ανθρακονημάτινα εξαρτήματα τα οποία του επιτρέπουν να είναι πιο ελαφρύ κατά 12%.

Όπως αναφέρει η φίρμα οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το αμάξωμα να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ανθρακονήματα ή τιτάνιο και ανεξάρτητα από την επιλογή που θα κάνουν, όλα τα μοντέλα θα είναι εξοπλισμένα με το ίδιο σύστημα ανάρτησης, αλλά και ένα σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης που διαθέτει εξαπίστονες δαγκάνες.  Επιπλέον αξίζει να σημειώσουμε πως το Shelby Series 2 θα πατά σε τροχούς 19 ιντσών που θα συνδυάζονται με ελαστικά Michelin Pilot Cup 2.
 
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα οι κύριες επιλογές είναι ένας κινητήρας 427 Windsor ή ένας κινητήρας 427 FE από την εταιρεία Carroll Shelby Engine Company. Μάλιστα η Shelby  δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέριες επ αυτού, ωστόσο σημείωσε πως η ισχύς θα ξεπερνά τα 811 άλογα, ενώ θα υπάρξουν και άλλες επιλογές κινητήρων. Μάλιστα η ισχύς αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από το Series1 που είχε έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 4.0 λίτρων ο οποίος παράγει 324 ίππους, αλλά και από την υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή του που απέδιδε 466 ίππους.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η ετήσια παραγωγή των μονάδων θα είναι μόλις τέσσερις.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις