Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Περισσότερη αυτοπεποίθηση στον οδηγό

5/6/2020

3. Απαράμιλλη άνεση για όλους: Από την αρχή, η προηγμένη ομάδα μηχανικών που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του  e-4ORCE έθεσε την άνεση ως κορυφαία προτεραιότητα. Η πρόκληση ήταν να εξασφαλιστούν οι εντυπωσιακές επιδόσεις ενός  EV, παρέχοντας παράλληλα μια υψηλή ποιότητα κύλισης για όλους τους επιβάτες, σε ποικίλα σενάρια οδήγησης.
 
Η ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός EV. Η τεχνολογία επιτρέπει την ανάκτηση ενέργειας όταν το αυτοκίνητο επιβραδύνει και, στη συνέχεια, την “στέλνει”  ξανά πίσω  στην μπαταρία. Το “βήμα” και η “βύθιση” του οχήματος, που φέρει την τεχνολογία e-4ORCE ελαχιστοποιούνται με την προσθήκη ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση και από τον πίσω κινητήρα, εκτός του συνηθισμένου αντίστοιχου τρόπου με τον εμπρόσθιο κινητήρα. Για παράδειγμα, κατά την επιβράδυνση στους δρόμους της πόλης  αυτό βοηθά τους επιβάτες να μην αναταράσσονται. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες για ναυτία και σχετική δυσφορία. Ομοίως, σε δύσβατους, ανώμαλους δρόμους και όταν το όχημα επιταχύνει, ο έλεγχος του κινητήρα βελτιστοποιείται για να διατηρεί την μέγιστη δυνατή άνεση στην κύλιση,  ελαχιστοποιώντας την ακανόνιστη κίνηση.
 
“Η απόκριση του ηλεκτροκινητήρα μπορεί να προσφέρει εξαιρετική επιτάχυνση, αλλά αυτό από μόνο του δεν ήταν ο στόχος μας”, δήλωσε ο Hiraku. "Εκμεταλλευόμενοι την ακριβή απόκριση ελέγχου κινητήρα μέσω του e-4ORCE, είμαστε σε θέση να ελέγξουμε την κίνηση του οχήματος μόλις πατηθούν τα φρένα, προσφέροντας  σε όλους τους επιβάτες  μια σταθερή, ομαλή  κύλιση."


 
4. Υψηλή αυτοπεποίθηση στο δρόμο: Η ηλεκτρική τεχνολογία ελέγχου των τεσσάρων τροχών αυξάνει την αυτοπεποίθηση των οδηγών, σε ένα ευρύ φάσμα οδικών συνθηκών. Για παράδειγμα όταν ο οδηγός  στρίβει σε χιονισμένους δρόμους, το όχημα μπορεί να ακολουθήσει πιστά την επιθυμητή γραμμή του οδηγού,  χάρη στον εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας έλεγχο του κινητήρα και των φρένων. Με δεδομένο για τον οδηγό ότι μπορεί να χειριστεί μια τέτοια ποικιλία οδικών συνθηκών, η οδήγηση γίνεται ασύγκριτα συναρπαστική.
 
"Αναπτύξαμε αυτήν την τεχνολογία για να λειτουργεί  στο παρασκήνιο και να μην διαταράσσει τον οδηγό", καταλήγει ο Hiraku. “Θέλουμε ακόμη και οι αρχάριοι οδηγοί να νιώθουν άνετα με τις αντιδράσεις του οχήματος,  με έναν εξαιρετικά φυσικό τρόπο. Μόλις οι άνθρωποι συνηθίσουν να οδηγούν ένα αυτοκίνητο με το e-4ORCE, μπορεί να τους φανεί παράξενο αν οδηγήσουν ένα άλλο χωρίς το σύστημα αυτό.”
 
Βίντεο με στιγμιότυπα από τον τρόπο λειτουργίας της  πρωτοποριακής τεχνολογία ς του e-4ORCE της Nissan, μπορείτε να δείτε στο https://youtu.be/A5bNeE9glU4
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει