Ανάκληση για Stelvio και Giulia

Διαβάστηκε από 1070 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/3/2019

Παγκόσμια ανάκληση ανακοίνωσε ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles, λόγω τεχνικού προβλήματος το οποίο δεν επιτρέπει την απενεργοποίηση του adaptive cruise control.

 
   
Σύμφωνα με την Alfa Romeo υπάρχει η πιθανότητα τη στιγμή που το πόδι του οδηγού ακουμπήσει το πεντάλ του φρένου και το adaptive cruise control είναι ενεργοποιημένο, να μην απενεργοποιηθεί, όπως θα έπρεπε. Αντ αυτού έχει εντοπιστεί πως σε ορισμένες περιπτώσεις για να συμβεί η απενεργοποίηση θα πρέπει ο οδηγός να πατήσει για παρατεταμένο χρονικό διάστημα το πεντάλ.

Όπως υποστηρίζει η ιταλική μάρκα, ανακάλυψε το ζήτημα όταν ένας εργαζόμενος δοκίμασε ένα από τα οχήματα και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τροχαία τα οποία να έχουν προκαλέσει τραυματισμούς ή περαιτέρω προβλήματα.
 
Η ανάκληση καλύπτει τα μοντέλα Giulia και Stelvio που κατασκευάστηκαν από το 2017 έως το 2019. Οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν τον επόμενο μήνα και η αυτοκινητοβιομηχανία θα επιλύσει το ζήτημα ενημερώνοντας το λογισμικό του συστήματος πέδησης.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάκληση αφορά περισσότερες από 60.000 μονάδες, ενώ στην αρχή του 2018, τα δύο μοντέλα ανακλήθηκαν λόγω προβλήματος στο υγρό φρένων το οποίο ωστόσο αφορούσε τα μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ της 14ης και της 23ης Νοεμβρίου 2017.


Διαβαστε Ακομη

Ροη Ειδησεων