Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αναλύουμε την «εξωτική» Ferrari F8 Tributo 720PS (+video)

19/3/2019

H Ferrari F8 Tributo είναι το ισχυρότερο V8 διαμάντι που έχει παρουσιάσει ποτέ η «Σκουντερία». Η αντικαταστάτης της 488 GTB σε ένα οδηγικό video που σίγουρα δεν θα ξεχάσεις…

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από το ντεμπούτο της 488 GTB που αποτέλεσε τον αντικαταστάτη της 458 Ιtalia. Τώρα είναι καιρός η 488 να κάνει ένα βήμα πίσω, αφού η ιταλική φίρμα κατασκευής σπορ αυτοκινήτων παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την ολοκαίνουρια F8 Tributo, με τον πιο ισχυρό V8 κινητήρα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Ιταλική βιομηχανία.

Κάτω από το καπό της δεσπόζει ένας twin-turbo κινητήρας χωρητικότητας 3,9 λίτρων που αποδίδει 720 ίππους με τη ροπή να είναι στα 770 Nm. Στον τομέα των επιδόσεων, η νέα F8 Tributo υπόσχεται ότι μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα! Οι επιδόσεις  δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της μεγαλύτερης ισχύος αλλά επειδή η Ferrari φρόντισε να φτάσει το βάρος της F8 Tributo στα 1.330 κιλά, κάτι που σημαίνει πως είναι 40 κιλά ελαφρύτερη από την 488 GTB. To νέο supercar είναι επίσης 10% πιο αεροδυναμικό, ενώ η νέα του σχεδιαστική γλώσσα έχει πολλά κοινά στοιχεία με την 308 GTB. Ο πρόβολος χάρη στα νέα «επιθετικά» φωτιστικά σώματα, το πιο μυώδες καπό αλλά και ο πιο αεροδυναμικός προφυλακτήρας νέας σχεδίασης, δημιουργούν απίστευτο αεροδυναμικό συντελεστή. Και επειδή τα όνειρα είναι δωρεάν και καμιά Τρόικα δεν μπορεί να μας τα δεσμεύσει, ας καθίσουμε άνετα να απολαύουμε ένα video από την θέση του οδηγού!
Enjoy…
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις