Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Απαγόρευση κυκλοφορίας παλαιών αυτοκινήτων

7/7/2020

Το νέο σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που κατατέθηκε προς δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνει και μερική ή ακόμα και ολική απαγόρευση κυκλοφορίας παλαιών αυτοκινήτων. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Πριν λίγες ημέρες, το υπουργείο Περιβάλλοντος κατέθεσε προς δημόσια διαβούλευση, το Σχέδιο Εθνικού Προγράμματος Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης. Μέσα σε αυτό, βρίσκουμε διατάξεις που αφορούν τα όρια ηλικίας των κυκλοφορούντων και νέο-ταξινομούμενων οχημάτων όλων των τύπων, καθώς και σχέδια για την μερική ή ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας τους.

Με βάση την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η χώρα μας πρέπει να συμμορφωθεί με τις διατάξεις για την μείωση των ρύπων στο περιβάλλον, και προτείνει μέτρα, όπως η απαγόρευση εισαγωγής παλαιών οχημάτων, κίνητρα για τα νέα οχήματα και αντικίνητρα για τα παλαιά, αλλά και καθορισμός μέγιστης επιτρεπόμενης ηλικίας ή εκπομπών ρύπων για τα κυκλοφορούντα οχήματα στους Ελληνικούς δρόμους. Έτσι, μετά τα λεωφορεία που έχουν μέγιστη επιτρεπόμενη ηλικία κυκλοφορίας τα 27 χρόνια, πλέον μια ίδια διάταξη θα βγει και για τα Ι.Χ. οχήματα. 

Η πρόταση περιλαμβάνει, καθορισμός μερικής ή ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων ανάλογα με την ηλικία ή το επίπεδο εκπομπών ρύπων τους, καθώς και ο ορισμός ενός σταδιακού χρονοδιαγράμματος περιορισμού της ηλικίας τους, ανά τύπο οχήματος, τόσο έως το 2027 όσο και έως το 2037 και μετά.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις