Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Παρατηρήστε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του EQC: το μαύρο πλαίσιο που περικλείει τους προβολείς και τη γρίλια της μάσκας.

Το μήκος της νέας EQC είναι στα 4.76 μ. με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.87 μ. Ακριβώς ανάμεσα σε GLC και GLC coupe.

Ενιαία φωτιστικά αγκαλιάζουν την νέα EQC στο πίσω μέρος.

Megabreiter Monitor: Όπως όλα τα νέα Mercedes, το EQC διαθέτει το σύγχρονο σύστημα MBUX με τον έξυπνο φωνητικό έλεγχο

Ανεφοδιασμός με φουλ ταχύτητα: Το EQC μπορεί επίσης να φορτίζει με συνεχές ρεύμα (CCS) και στη συνέχεια γεμίζει τις μπαταρίες με μέγιστη ισχύ 110 kW. Σε 40 λεπτά θα πρέπει να είναι στο 80% της μέγιστης αυτονομίας

Αποκαλύπτουμε την νέα Mercedes EQC

Διαβάστηκε από 25243 αναγνώστες - 4/9/2018

Η Mercedes δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες του νέου ηλεκτρικού SUV με το όνομα EQC. Φτάνει σε μήκος τα 4,76 μέτρα και αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα του 2019. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Με αυτό το αυτοκίνητο θα αισθανθείς αμέσως οικεία, καθώς θαρρείς ότι μιλάς με το φίλο σου.«Λοιπόν Mercedes, θέλω να με μεταφέρεις στον επόμενο σταθμό ηλεκτρικού ανεφοδιασμού» . Δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα καθώς η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού SUV της Mercedes, δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν τις αρχές του νέου έτους στη Βρέμη. Στα μέσα του 2019, το EQC θα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά.  Αλλά σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε για το σύστημα Multimedia MBUX της Mercedes, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει. Οι άνθρωποι της Γερμανικής εταιρίας υποστηρίζουν ότι μπορεί να κάνει περισσότερα.

Ας δούμε και τους χώρους. Το EQC έχει μήκος 4,76 μέτρα και κατατάσσεται μεταξύ των αδερφών GLC, που είναι 4,66 μέτρα και του GLE, που είναι 4,89 μέτρα. Χάρη στο μεταξόνιο των 2,87 μέτρων, οι επιβάτες ταξιδεύουν άνετα και στον χώρο αποσκευών χωρούν περίπου 500 λίτρα. Όλα αυτά έρχονται σε δέυτερη μοίρα.

Το σημανιτκό είναι η καθαρή τεχνολογία που ενσωματώνει το SUV. Η Mercedes κατασκευάζει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και υπόσχεται χαρακτηριστικά οδήγησης αντίστοιχα της τετρακίνησης. Ο μπροστινός ηλεκτρικός κινητήρας έχει σχεδιαστεί για χαμηλό και μεσαίο εύρος φορτίου, για να παρέχει την καλύτερη δυνατή απόδοση. Ο πίσω ηλεκτρικός κινητήρας είναι αυτός που δίνει τη μεγάλη απόδοση και που εγγυάται την οδηγική απόλαυση. Μαζί,  οι e-μηχανές αποδίσουν 408 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να είναι στα 765 Nm.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που έχουν τοποθετηθεί στο πάτωμα του αυτοκινήτου, έχουν χωρητικότητα 80 kWh και ζυγίζουν 650 κιλά. Υπάρχει μειονέκτημα σε ένα τέτοιο ηλεκτρικού SUV; Ναι, οι μπαταρίες είναι πολύ βαρύτερες από ένα γεμάτο ρεζερβουάρ βενζίνης, και αυξάνουν το συνολικό βάρος στους 2,4 τόνους, την στιγμή που ένα GLC 220 d ζυγίζει 1,8 τόνους, δηλαδή 600 κιλά λιγότερο!

Το EQC  μπορεί να οδηγηθεί, όταν ο ήλιος, ο άνεμος και το νερό τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια. Σε αυτό το σημείο η Mercedes απομακρύνει τον φόβο της αυτονομίας. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εργοστασίου, τα 450 χιλιόμετρα θεωρούνται μια απόλυτα εφικτή τιμή, φυσικά μόνο αν αποφεύγονται οι συνεχείς επιταχύνσείς και το γκάζι δεν είναι μόνιμα στο πάτωμα. Χρειάζεται μόλις  5,1 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ / ώρα! Μην ξεχνάμε ότι το EQC είναι ένα ηλεκτρονικήτο αυτοκίνητο ούτως ή άλλως. Στο μέλλον, η στροφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αναπόφευκτη.

Το αυτοκίνητο μπορεί να φορτίσει γρήγορα με συνεχές ρεύμα, φέρνοντας την μπαταρία στο 80% της αυτονομίας της σε μόλις 40 λεπτά. Παρεμπιπτόντως, και στην Audi υπόσχονται το ίδιο. Το e-tron έρχεται ήδη στο τέλος του τρέχοντος έτους. Με μήκος 4,90 μέτρων και αυτονομία κοντά στα 500 χιλιόμετρα. Το EQC θα τοποθετηθεί δίπλα από το Audi e-tron και το Jaguar i-Pace, με τη διαφορά ότι δεν μπορείτε να τους μιλήσετε όπως στο φίλο σας.


Συμπέρασμα: Τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα δεν ονομάζονται πάντοτε Tesla. Η Γερμανία επιστρέφει. Πρώτα η Audi με το e-tron, τώρα η Mercedes με το EQC. Στα μεγάλα SUV χωρούν πολλές μπαταρίες, με συνέπεια η αυτονομία να αυξάνεται. Η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης είναι πλέον απτή, παράλληλα όμως παραμένει ακριβή.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις