Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μια νέα έκδοση Horch, που παραπέμπει στην ιστορία της ίδρυσης της Audi, θα λανσαριστεί στο επερχόμενο ανανεωμένο Α8.

Audi A8: Το όνομα που θα συνδεθεί μαζί του

25/9/2018

Το ανανεωμένο A8 θα φέρει το όνομα του ιδρυτή της Audi, στην κορυφαία του έκδοση η οποία και θα εφοδιάζεται μεταξύ άλλων με τον twin-turbo W12 κινητήρα.

Αγνωστο για τους περισσότερους το όνομα August Horch δεν θα μπορούσε με τίποτα να συνδεθεί με τη ναυαρχίδα της Audi, το Α8, ωστόσο ο εν λόγω κύριος ήταν ένας εκ των ιδρυτικών στελεχών της γερμανικής premium φίρμας το 1910 και μάλιστα το επώνυμό του στα λατινικά μεταφράζεται ως Audi. Σημειώνεται πως, η ρίζα του ονόματος Horch προέρχεται από το γερμανικό ρήμα «horchen» το οποίο στα ελληνικά σημαίνει «ακούω». Αρκετά, όμως, με τα μαθήματα γερμανικών-λατινικών.

Περνώντας στην ουσία, το Audi A8, σύμφωνα με πηγές από το εσωτερικό της μάρκας, θα λανσάρει μια νέα έκδοση εν ονόματι «Horch» μετά την ανανέωσή του, η οποία και αναμένεται μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η εν λόγω έκδοση θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας, όντας εφοδιασμένη με τον W12 twin turbo βενζινοκινητήρα, εντούτοις υπάρχει και η πιθανότητα ύπαρξης ενός «μικρότερου» V8.

Σε κάθε περίπτωση το γερμανικό στρατόπεδο φαίνεται να αποκλείει την επέκταση της έκδοσης Horch και σε άλλα μοντέλα της Audi προς το παρόν, εντούτοις εμείς πιστεύουμε πως αυτή θα κριθεί από την εμπορική πορεία του Α8. Αλλωστε, παρόμοιο παράδειγμα αποτέλεσαν για τη Daimler οι Maybach 57 και 62, οι πωλήσεις των οποίων ήταν κατά πολύ κατώτερες των προσδοκιών, κόβοντας στην ουσία τα «φτερά» του όλου εγχειρήματος.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις