Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Audi e-tron GTR: Το ηλεκτρικό R8

23/4/2019

Το πομπώδες Audi R8 θα εφοδιαστεί με ηλεκτρική καρδιά! Δείτε το concept που θα συζητηθεί...

Δυσοίωνο είναι το μέλλον για το θρυλικό R8, αφού μια σειρά από πληροφορίες που έρχονται από το περιβάλλον της μάρκας αναφέρουν πως η Audi εξετάζει την κατασκευή ενός νέου supercar με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο για να το αντικαταστήσει.

To όνομα του θα είναι, σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε, «e-tron GTR» και το ντεμπούτο θα γίνει το 2022. Το αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται με μια μπαταρία 95 kWh που θα δίνει ισχύ σε τρία ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 680 ίππων και θα επιτρέπει στο ηλεκτρικό supercar να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα. Η ηλεκτρική αυτονομία του υπολογίζεται πως θα είναι 483 χλμ., 161 χλμ. περισσότερα από την αυτονομία του e-tron crossover.
 

Όπως και το e-tron GT, το e-tron GTR θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα της Porsche Taycan με την ονομασία J1, κάτι που σημαίνει πως το δάπεδο θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και μπορεί να υποστηρίζει σύστημα τετρακίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλη η παραπάνω περιγραφή ταιριάζει πολύ στο PB18 e-tron concept που παρουσιάστηκε πρόσφατα με μια ίδιου τύπου μπαταρία σε συνδυασμό με τρία ηλεκτρικά μοτέρ και συνολική απόδοση 775 άλογα. Πάντως, εκτιμήσεις από ειδικούς αναλυτές στην Γερμανία κάνουν λόγο πως αν και η αντικατάσταση του R8 από κάποιον «ηλεκτρικό» είναι πολύ πιθανή, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2025, αφού η εταιρεία δεν έχει αναπτύξει τέτοια ηλεκτρική τεχνολογία που να μπορεί να εγγυηθεί, την ευρεία παραγωγή ενός τέτοιου supercar.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις