Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τίτλοι τέλους Toyota GT86 & Subaru BRZ..?

30/1/2019

Επίσημες διαρροές αναφέρουν το τέλος της συνεργασίας, το μέλλον δείχνει αναβίωση Celica & MR2.

Μετά και το ντεμπούτο της νέας Toyota Supra, άρχισαν να φουντώνουν ξανά διάφορες φήμες σχετικά με τα μελλοντικά πλάνα της ιαπωνικής εταιρείας για την κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων. Ένα νέο δημοσίευμα από την Ιαπωνία τώρα κάνει λόγο πως το μέλλον του Toyota GT 86 και συνεπώς και του Subaru ΒRZ είναι κάτι παραπάνω από αβέβαιο.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως πηγές κοντά στο περιβάλλον της Τοyota έχουν αρχίσει να διαρρέουν πως μέσα στον Φεβρουάριο θα ανακοινωθεί επίσημα πως σταματάει η παραγωγή του GT 86, τονίζοντας παράλληλα πως η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες στην παραγωγή σπορ αυτοκινήτων θα κοπεί. Το πιο γνωστό αποτέλεσμα της συνεργασίας τους ήταν, όπως είναι γνωστό, το GT 86/BRZ με την Subaru να προσφέρει τον 4κύλιδνρο κινητήρα ατμόσφαιρας και η Toyota, μεταξύ άλλων, το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.
 
Και οι δύο εταιρείες έχουν προσφέρει μια σειρά από ειδικές εκδόσεις στο μοντέλο, ωστόσο το αυτοκίνητο παραμένει ουσιαστικά ίδιο με αυτό που πρωτοπαρουσιάστηκε πίσω στο 2012.

Από την άλλη πλευρά, άλλες διαρροές από την Ευρώπη αναφέρουν πως η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες θα συνεχιστεί, ακόμα και αν τελικά σταματήσει η παραγωγή του GT 86/BRZ. Oι φήμες αναφέρουν πως οι δύο μάρκες ετοιμάζουν τον διάδοχο του MR2 και του Celica, ωστόσο μέχρι αυτή την στιγμή τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις