Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αυτή θα είναι η νέα Skoda Octavia

17/10/2019

H Skoda έδωσε και επίσημα στη δημοσιότητα δύο σχέδια της νέας Octavia, και μας προσφέρει μια πρώτη οπτική του νέου μοντέλου, λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση.

Από τα σκίτσα αυτά είναι προφανές ότι η νέα Octavia, στην τέταρτη πλέον γενιά της, θα χαρακτηρίζεται από ένα ξεχωριστό, πολύ μοντέρνο και εκφραστικό σχεδιασμό. Οι πρώτες οπτικές εντυπώσεις προϊδεάζουν για ένα μοντέλο με αρμονικές διαστάσεις το οποίο όμως – σύμφωνα και με δηλώσεις στελεχών της εταιρείας – θα διακρίνεται για την ευρυχωρία του.
 
Τα σκίτσα αφήνουν να διαφανεί ένα liftback αμάξωμα με κουπέ σιλουέτα και ένα ολοκαίνουργιο εμπρός μέρος, ενώ πίσω διακρίνονται φωτιστικά σώματα στα οποία ξεχωρίζουν τα γνώριμα στοιχεία σε σχήμα κρυστάλλου, που έχουν χρησιμοποιηθεί και στο design των πιο σύγχρονων μοντέλων της Skoda, όπως τα Kamiq, Scala και Karoq.


 
Επίσημες πληροφορίες δεν έχουν υπάρξει, ωστόσο αναμένεται πως το μήκος της θα είναι στα 4,69 μ. (ελάχιστα πιο πάνω από το σημερινό μοντέλο), με το μεταξόνιο να μένει απαράλλακτο στα 2,69 μέτρα. Εσωτερικά, τα μαλακά υλικά, ο premium σχεδιασμός με οθόνες έως 10 ίντσες, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και το head-up display θα είναι κάποια από τα στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν τη καμπίνα.
 
Τέλος στα μηχανικά σύνολα, βενζινοκινητήρες, με τρεις και τέσσερις κυλίνδρους πιθανότατα θα εξοπλιστούν με ήπια υβριδικό σύστημα 48 βόλτ, ενώ οι ντίζελ επιλογές θα παραμείνουν ενεργές. Φυσικά, αν όχι αρχικά στην πορεία θα ακολουθήσει η έκδοση φυσικού αερίου (CNG) αλλά και ένα plug-in υβριδικό μοντέλο.
 
Η Skoda Octavia που μετρά σχεδόν έξι δεκαετίες ζωής, θα παρουσιάσει τη νέα της γενιά στις 11 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις