Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Αυτό είναι το νέο Audi Α3 Sportback

30/3/2020

Το νέο Audi A3 Sportback, στην τέταρτη γενιά του, είναι ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο sport DNA και γραμμές που του χαρίζουν μία πολύ δυναμική παρουσία στο δρόμο. Το μοντέλο διακρίνεται για τον έντονο ψηφιακό χαρακτήρα, είναι πλήρως συνδεδεμένο και φέρει πολλές καινοτομίες από μεγαλύτερες κατηγορίες, προσφέροντας πρωτόγνωρη αίσθηση ελέγχου, άνεσης και ασφάλειας στην κατηγορία.

Η Audi είναι η μάρκα που δημιούργησε την premium compact κατηγορία, όταν παρουσίασε το A3 το 1996. Η βασική ιδέα της εταιρείας από το Ingolstadt ήταν να κατασκευάσει, για πρώτη φορά, ένα compactσπορ χάτσμπακχωρίς κανένα συμβιβασμό σε ό,τι αφορά την ποιότητα κύλισης, τις διαθέσιμες τεχνολογίες, τις επιδόσεις ή τους χώρους. Από τότε μέχρι σήμερα, με κάθε επόμενη γενιά του Α3 η Audi συνέχισε να θέτει τον πήχη της κατηγορίας, με το μοναδικό Sportback concept και τη φημισμένη προσήλωση της μάρκας στην συνολική ποιότητα κατασκευής.

Εξωτερικός σχεδιασμός
Το νέο AudiA3 Sportback έχει μια σπορ και δυναμική παρουσία. Στο εμπρόσθιο τμήμα κυριαρχεί ένα ευρύ, εξαγωνικό Singleframe με μια κυψελωτή μάσκα και οι μεγάλες γωνιακές είσοδοι αέρα που χαρακτηρίζονται από μεγάλο βάθος. Κάθε σχεδιαστική γραμμή στο εμπρός μέρος δίνει έμφαση στο δυναμικό χαρακτήρα του compact premium αυτοκινήτου.

Η γραμμή του ώμου εκτείνεται σε σχήμα σφήνας από τους προβολείς έως τα πίσω φώτα, προεκτείνοντας ουσιαστικά την οπτική εντύπωση του A3 Sportback. Η επιφάνεια κάτω από αυτή έχει καμπυλότητα προς τα μέσα, δίνοντας έμφαση στους θόλους των τροχών και τονίζοντας τον ώμο του αμαξώματος. Αυτή η κυρτή πλευρά στο νέο A3 Sportback, ένα εντελώς νέο στοιχείο του σχεδιασμού της Audi, δημιουργεί ένα παιχνίδισμα φωτός και σκιάς, το οποίο γίνεται πιο έντονο χάρη στο περίγραμμα των παραθύρων. Η κάτω γραμμή του αμαξώματος τραβιέται προς τα πάνω και πάλι πριν φτάσει στην καμάρα του πίσω τροχού. Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον ιδιαίτερα δυναμικό αποτέλεσμα.



Οι έντονα κεκλιμένες κολώνες C προσδίδουν στο compact πεντάθυρο αυτοκίνητο μια ώθηση προς τα εμπρός. Μοιάζουν σχεδόν να ακουμπούν στους πίσω τροχούς. Μια μεγάλου μεγέθους αεροτομή οροφής εξασφαλίζει σκίαση για το πίσω παράθυρο, καθιστώντας την εμφάνιση ιδιαίτερα επίπεδη - αυτό το αποτέλεσμα καθιστά το πίσω άκρο με τον τρισδιάστατο σχεδιασμό του να φαίνεται εξαιρετικά φαρδύ. Αυτή η εντύπωση ενισχύεται από την περιφερειακή γραμμή ώμου, τα οπίσθια φώτα σχήματος σφήνας, τις εικονικές εξόδους αέρα στις καμάρες των τροχών, το διαχύτη στο πίσω μέρος και τις τραπεζοειδείς φλάντζες εξαγωγής.

Φωτιστική Υπογραφή: ψηφιακά φώτα ημέρας
Οι προβολείς είναι διαθέσιμοι σε τρεις εκδόσεις. Ακόμη και η βασική έκδοση χρησιμοποιεί σχεδόν όλη την τεχνολογία LED. Η επίπεδη, σφηνοειδής μορφή τους υπογραμμίζει τον σπορ χαρακτήρα του νέου AudiA3 Sportback. Οι τραπεζοειδείς γωνίες στις εξωτερικές τους πλευρές τραβιούνται προς τα κάτω. Ακριβώς σε αυτές τις γωνίες, οι προβολείς MatrixLED, η κορυφαία έκδοση της σειράς, ενσωματώνουν μια καινοτομία φωτισμού από την Audi: ψηφιακά φώτα ημέρας. Τα στοιχεία LED σε διάταξη 3x5 μπορούν να ενεργοποιηθούν μεταβλητά, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαφορετικές εκδόσεις του νέου A3 Sportback έχουν η καθεμία συγκεκριμένες υπογραφές. Ενώ οι οριζόντιες γραμμές είναι χαρακτηριστικές του βασικού μοντέλου, δύο κατακόρυφες γραμμές LED υπογραμμίζουν το σπορ χαρακτήρα του εξωτερικού της σειράς S. 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις