Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Την έναρξη της παραγωγής της BMW Σειρά 8 κάμπριο ανακοίνωσε η μάρκα.

BMW Σειρά 8 κάμπριο: Ξεκίνησε η παραγωγή της

8/11/2018

Την έναρξη της παραγωγής της BMW Σειρά 8 κάμπριο ανακοίνωσε η μάρκα.

Τέσσερις μήνες μετά την είσοδο στη γραμμή παραγωγής της νέας BMW Σειρά 8 κουπέ, ήρθε η ώρα της κάμπριο έκδοσης να ακολουθήσει ακριβώς τον ίδιο δρόμο.
 
Όπως γνωστοποίησε με επίσημη ανακοίνωσή της η γερμανική μάρκα, στο εργοστάσιο του Dingolfing ξεκίνησε η παραγωγή της νέας BMW Σειρά 8 κάμπριο, η οποία όταν θα προσφερθεί στις αγορές τον Μάρτιο του 2019 θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις.

Η πρώτη επιλογή είναι ο 3,0-λίτρος TwinPower diesel εξακύλινδρος κινητήρας της έκδοσης 840d xDrive απόδοσης 320 ίππων με 680 Nm ροπής, ενώ η ισχύς στην έκδοση M850i πηγάζει από τον ίδιο V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων απόδοσης 530 ίππων και 748 Νm ροπής που «φοράει» και η 8άρα coupe σε συνεργασία με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης της μάρκας που της επιτρέπουν να κάνει τα 0-96χλμ./ώρα σε 3,8 δλ. με μέγιστη ηλεκτρονική ελεγχόμενη ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα. Το μοντέλο εξοπλίζεται ακόμα με προσαρμοζόμενη Μ ανάρτηση, Ιntegral Active σύστημα διεύθυνσης και Μ Sport σύστημα πέδησης.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως το εργοστάσιο του Dingolfing είναι μία από τις 30 παγκόσμιες εγκαταστάσεις παραγωγής της BMW, κατασκευάζοντας μόλις πέρυσι 376.000 αυτοκίνητα. Το εργοστάσιο απασχολεί σήμερα περίπου 18.000 άτομα, συν 800 μαθητευόμενους, ενώ εκτός των BMW κατασκευάζει εξαρτήματα για όλα τα μοντέλα της Rolls-Royce.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις