Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πάνω σε ένα νέο τρόπο κατανομής πινακίδων κυκλοφορίας εργάζονται οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Βάφουν» πράσινες τις πινακίδες στα Ι.Χ.;

11/9/2018

Πώς θα σας φαινόταν αν τα «οικολογικά» οχήματα φορούσαν πράσινες πινακίδες;

Το ενδεχόμενο να προσφέρουν στα αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές ρύπων πράσινες πινακίδες κυκλοφορίας, εξετάζουν τα μέλη της κυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού.
 
Το νέο αυτό πρότζεκτ περιλαμβάνει αυτοκίνητα, φορτηγά και ταξί με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτροκίνητων και των υδρογονοκίνητων οχημάτων. Έτσι τα οχήματα αυτά όντας εξοπλισμένα με πράσινες πινακίδες θα γίνονται πιο εύκολα ορατά απ όλους, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τα χρόνια σχέδια που γίνονται για τη μείωση των ρύπων,  ενώ θα βοηθήσει και στην πιο εύκολη πρόσβασή τους στους δρόμους που υπάγονται στις ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων στη Βρετανία.

Τα μέσα του εξωτερικού αναφέρουν πως το υπουργείο μεταφορών ξεκίνησε μια διαβούλευση σχετικά με το νέο σύστημα, το οποίο είναι παρόμοιο με τα συστήματα που υπάρχουν ήδη στη Νορβηγία, τον Καναδά και την Κίνα.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μέρος των σκέψεων των ανθρώπων της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου εάν δεν προχωρήσει το πλάνο με τις πράσινες πινακίδες είναι τα συγκεκριμένα μοντέλα να φέρουν ένα ειδικό πράσινο σύμβολο που θα «παίζει» ακριβώς τον ίδιο ρόλο.
 
¶ραγε μήπως θα ήταν καλό να προχωρήσει σε μία αντίστοιχη κίνηση και η δική μας Κυβέρνηση. Εσείς πως βλέπετε μία τέτοια προοπτική;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις