Βγαίνουν στην σύνταξη τα κόκκινα φανάρια [video]

Διαβάστηκε από 1218 αναγνώστες - 18/9/2020

Tο Green Light Optimized Speed Advisory (GLOSA) και η Audi εργάζονται με πάθος ώστε να τελειοποιήσουν το σύστημα που θα εξαφανίσει από την ζωή μας τα κόκκινα φανάρια.

 
 
Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία, το συγκεκριμένο σύστημα θα ενημερώνει τους οδηγούς για την ταχύτητα την οποία πρέπει να προσαρμόσουν στο αυτοκίνητό τους προκειμένου να μη χρειαστεί να σταματήσουν σε κόκκινο φανάρι.  Αυτό θα επιτυγχάνεται χάρη στην τεχνολογία vehicle-to-infrastructure (V2I), μέσω της οποίας το σύστημα GLOSA θα συνδέεται με τα φανάρια, προκειμένου να συγχρονίζει τις πληροφορίες που πρέπει να δώσει στον οδηγό για να συνεχίζει να ταξιδεύει χωρίς στάση εντός πόλης.
 
Μάλιστα σε όλο τον υπολογισμό που κάνει, το σύστημα λαμβάνει υπ όψιν του και τα όρια ταχύτητας που υπάρχουν σε κάθε δρόμο.
 
Το σύστημα αυτό λειτουργεί ήδη σε επιλεγμένα μοντέλα της Audi που χρονολογούνται από το 2017 και έπειτα. Ωστόσο τα μοντέλα αυτά δεν βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά στις ΗΠΑ, όπου σε περισσότερες από 4700 διασταυρώσεις σε μεγάλες πόλης τα φανάρια είναι εξοπλισμένα για να υποστηρίζουν τη συνεργασία με το GLOSA.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η Audi δεν είναι η μόνο εταιρεία που εργάζεται πάνω σε αυτό το σύστημα, καθώς και η JLR έχει επενδύσει πάνω στο νέο σύστημα GLOSA.
 

Tags: AUDI