Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Χάκερς από το Βιετνάμ, υποκλέπτουν τις βιομηχανίες

20/3/2019

Στοχευμένες και επιτυχημένες επιθέσεις σε μεγάλες και γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αυτοκίνησης, πραγματοποιούν βιετναμέζοι χάκερς. Μάλιστα όλα αυτά γίνονται σε απόλυτη συνεννόηση με τους κρατικούς φορείς του Βιετνάμ!

Την είδηση αυτή αποκαλύπτουν μεγάλα μέσα του εξωτερικού, τα οποία παράλληλα αναφέρουν πως όλο αυτό γίνεται με σκοπό την άντληση πληροφοριών, αλλά και να υποστηρίξουν την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία και τους στόχους κατασκευής οχημάτων που αυτή έχει θέσει.
 
Σύμφωνα με τα ίδια μέσα, την είδηση επιβεβαιώνει και η εταιρεία παροχής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, FireEye, με τον επικεφαλής, Nick Carr να σημειώνει πως αυτές οι επιθέσεις ισχύουν από το 2014 και να υπογραμμίζει: «Οι χάκερς στοχεύουν κυρίως τις εταιρείες στην Νοτιοανατολική Ασία και τις ευρύτερες περιοχές γύρω από το Βιετνάμ. Από τον Φεβρουάριο βλέπουμε πως οι επιθέσεις αυτές με στόχο το χώρο των αυτοκινητοβιομηχανιών αυξάνεται».

Μάλιστα ο Carr στη συνέχεια αποκάλυψε πως οι τελευταίες επιθέσεις δεν αποσκοπούν στην απόκτηση πληροφοριών σχετικά με τα αυτοκίνητα, αλλά επικεντρώνονται κυρίως στην αρπαγή άλλων επιχειρησιακών πληροφοριών, σημειώνοντας: «υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποκτήσετε πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού».
 
Η ομάδα αυτή έχει χαρακτηριστεί από την FireEye ως APT32 και έχει στοχεύσει στους τομείς της ασφάλειας και της τεχνολογικής υποδομής. Αν και μέχρι στιγμής οι επιθέσεις από την Κίνα, το Ιράν, τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα παραμένουν η πλειοψηφία σε θέματα κυβερνοεπιχειρησιακής κατασκοπίας, σύμφωνα με την FireEye, ομάδες όπως η APT32 αντιπροσωπεύουν έναν αυξανόμενο αριθμό νέων χωρών που εμπλέκονται σε τέτοιες δραστηριότητες.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μέσω email ζητήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ να τοποθετηθεί επί του θέματος, με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Le Thi Thu Hang, να δηλώνει πως η κυβέρνηση δεν επιτρέπει καμία μορφή επιθέσεων στον κυβερνοχώρο εναντίον ατόμων ή οργανισμών.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις