Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Cadillac με V16 κινητήρα στο «σφυρί»

11/11/2019

Μία Cadillac Sixteen μπαίνει κάτω από το σφυρί και φέρει παροξυσμό στις τάξεις των απανταχού συλλεκτών.

Σε έναν κόσμο ο οποίος στρέφεται όλο και περισσότερο κατά των κινητήρων εσωτερικής καύσης, με τις εταιρείες να προσπαθούν να μειώσουν όλο και περισσότερο τον κυβισμό αλλά και τους ρύπους, έρχεται αυτή η Cadillac Sixteen να ταράξει τα νερά.


 
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δε φέρει τυχαία αυτή την ονομασία (Sixteen -16), καθώς κάτω από το καπό κρύβει ένα κινητήρα V16 7,4 λίτρων. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο αποδίδει 175 ίππους και σύμφωνα με όσα αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών η κατανάλωση του ανέρχεται στα 29,4 λτρ/100 χλμ, αποδεικνύοντας έτσι πως έρχεται από μία άλλη εποχή.



Μιλώντας για την εποχή να πούμε πως το συγκεκριμένο μοντέλο χρονολογείται το πολύ μακρινό 1930, ενώ κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν του V16 κινητήρα αναφέρεται πως αποδείχθηκε αξιόπιστος και πιο ανθεκτικός από τους τότε ευρωπαϊκούς κινητήρες. Σε θέματα επιδόσεων η υψηλότερη ταχύτητα λέγεται πως έφτασε τα 145 χλμ./ώρα, ωστόσο λέγεται πως μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 160 χλμ./ώρα.


 
Απ ότι φαίνεται η κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι εξαιρετική τόσο εξωτερικό, όσο και εσωτερικά, ενώ σε ότι αφορά κάποια ενημέρωση σχετικά με το που περίπου θα κυμανθούν οι τιμές, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια πληροφορία.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις