Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Sedan Υπεροχή

    Διαβάστηκε από 24737 αναγνώστες - 24/6/2019

    Η νέα Toyota Corolla δημιουργεί μία αρκετά ποιοτική και σχεδόν premium ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της, κρατώντας άριστη ισορροπία ανάμεσα σε τεχνολογία και πρακτικότητα. Αμέσως μόλις βολευτείς στο αρκετά χαμηλό κάθισμα του οδηγού, νιώθεις μέρος του αυτοκινήτου έχοντας τις τέλειες αποστάσεις από οτιδήποτε χρήσιμο γύρω σου. Από κει και πέρα, ξεχωρίζει η ευρεία χρήση του μαλακού πλαστικού σε όλο το ταμπλό με την συναρμογή και το φινίρισμα να είναι άριστα.



    Τα φώτα όμως κλέβουν οι τεχνολογικές ανέσεις της, από την έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, μέχρι και τον ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων, ο οποίος είναι διαδραστικός και υπερπλήρης. Στον τομέα των χώρων διεκδικεί πραγματικά δάφνες με πορτ παγκάζ που φτάνει τα 471 λτ. και άπλετο  χώρο για τα κεφάλια και κυρίως τα πόδια των πίσω επιβατών.



    Κινητήρας-επιδόσεις
    Η υβριδική Toyota Corolla Sedan υιοθετεί την 4ης γενιάς υβριδική τεχνολογία της Toyota και ρίχνει ρύπους και κατανάλωση στα τάρταρα. Έτσι λοιπόν στα έγκατα του αμαξώματος συνεργάζονται ένας 1.800άρης κινητήρας εσωτερικής καύσης και ένας ηλεκτροκινητήρας 53 KW, αποδίδοντας συνδυαστικά 122 ίππους. Το σύστημα ολοκληρώνεται με το νέο (πλανητικό) αυτόματο e-CVT κιβώτιο και δίνει στην οικογενειακή Corolla τιμές όπως το 0-100 σε  11.2 δευτ. και τελική άνω των 180 χλμ. Μπορεί το κιβώτιο να ακούγεται λιγάκι παραπάνω, όμως όταν ανακαλύψετε ότι η πραγματική κατανάλωση δεν θα ξεπεράσει στιγμή τα 5.2 λτ./100χλμ. τότε δεν θα σας ξαναενοχλήσει ποτέ.



    Οδική συμπεριφορά
    Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της Corolla, έτσι και η υβριδική Sedan έκδοση πατάει πάνω στη νέα πλατφόρμα TNGA GA-C κερδίζοντας όλα τα οφέλη αυτής, όπως περισσότερη ακαμψία και καλύτερη κατανομή βάρους. Στον δρόμο, η προσφερόμενη άνεση είναι οσκαρική, θυμίζοντας επίπεδα λιμουζίνας καθώς η μαλακή ανάρτηση εξαφανίζεις τις κακοτεχνίες, ενώ η ηχομόνωση είναι σε άριστο επίπεδο. ¶μα την πιέσετε, θα δείτε πως δεν θα σας αγχώσει στιγμή, κάθε άλλο. Απόλυτα προβλέψιμες αντιδράσεις, πολύ ισχυρά φρένα που ρίχνουν άγκυρα ενώ το ESP δουλεύει διακριτικά και συχνά. Απόλυτη αρμονία ανάμεσα σε οδηγική συμπεριφορά και άνεση, αυτό δηλαδή που θέλει κάθε οικογενειάρχης.
     
    Συμπέρασμα
    Η νέα 4θυρη έκδοση της Toyota Corolla είναι μοντέρνα, παρέχει εντυπωσιακά επίπεδα άνεσης την ώρα που μπορεί να ρίξει την κατανάλωση στα τάρταρα. Αυτό είναι το οικογενειακό του μέλλοντος.
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ