Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το ανανεωμένο Audi R8.

Δεν αλλάζει κινητήρα το Audi R8

19/11/2018

Τέλος στις φήμες που θέλουν την Audi να προσφέρει το ανανεωμένο R8 με V6 κινητήρα, μπήκε και επίσημα, με το γερμανικό supercar να παραμένει ως έχει.

Πριν από λίγο καιρό η Audi προχώρησε στην παρουσίαση του ανανεωμένου R8, αναφέροντας πως το μοντέλο θα προσφέρεται με τον V10 κινητήρα 5,2 λίτρων, απόδοσης 570 ίππων και 550 Nm ροπής. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε να αναπτυχθεί μία έντονη φημολογία πως η μάρκα είχε στα πλάνα της να εξοπλίσει το R8 και με ένα V6 κινητήρα.

Συγκεκριμένα έκαναν λόγω πως το R8 θα έπαιρνε το ίδιο V6 twin-turbo 2,9 λίτρων μηχανικό σύνολο που βρίσκουμε στα RS4 και RS5, στα οποία προσφέρει ισχύ 450 ίππων και 600 Nm ροπής. Όμως με δηλώσεις του στα διεθνή μέσα ο Bjorn Friedrich, project manager του R8 διέψευσε αυτές τις φήμες υποστηρίζοντας πως ο V10 κινητήρας 5,2 λίτρων θα συνεχίσει να κινεί αποκλειστικά το δημοφιλές αυτοκίνητο.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως το ανανεωμένο R8 και R8 Spyder, παρουσιάστηκαν πριν από περίπου ένα μήνα από την Audi και αναμένεται να διατεθούν στις αγορές εντός του πρώτου τριμήνου του 2019.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις