Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δες το νέο Lada Vesta Sport

3/9/2018

Η Lada παρουσίασε το νέο Vesta Sport το οποίο εκτός της πιο επιθετικής εμφάνισης εφοδιάζεται και με 135 ατμοσφαιρικά άλογα.

Πριν λίγα 24ωρα η Lada τράβηξε επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Μόσχα με την παρουσίαση του 4x4 Vision Concept, το οποίο και αποτελεί τον προπομπό του μελλοντικού Niva. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη πρεμιέρα στο περίπτερο της μάρκας, αφού εκεί συναντούμε και το νέο Lada Vesta Sport, την πιο ισχυρή έκδοση του ρώσικου σεντάν.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση του Vesta Sport, οι άνθρωποι της Lada έχουν επέμβει αισθητκά στο μοντέλο με νέους σπορ σχεδίασης προφυλακτήρες, τονισμένους ώμους στο εμπρός μέρος, δύο νίκελ απόληξεις στην εξάτμιση και έναν τρόπον τινά αεροδυναμικό διαχύτη στο πίσω μέρος. Το παζλ των εικαστικών βελτιώσεων ολοκληρώνεται με τις ζάντες 17 ιντσών με μαύρο φινίρισμα, τις κόκκινες και νίκελ πινελιές σε κάποια σημεία του αμαξώματος, τα μαύρα καλύματα στους πλαϊνούς καθρέπτες, αλλά και το χαμηλότερο κατά 16 χλστ. αμάξωμα λόγω της πιο σφικτής ανάρτησης που βοηθάει και στην καλύτερη οδική συμπεριφορά του μοντέλου.
 

Μπαίνοντας στην καμπίνα του Vesta Sport παρατηρούμε κάποια στοιχεία που ενισχύουν τον σπορτίφ χαρακτήρα του μοντέλου, όπως τα ημιμπάκετ καθίσματα επενδεδυμένα με υλικά που θυμίζουν alcantara και δέρμα, στις πλάτες των οποίων είναι κεντημένο το «Vesta Sport», οι κόκκινες ραφές στο τιμόνι, τα πεντάλ αλουμινίου και τα καλυμμένα με αυτοκόλλητα -που θυμίζουν ανθρακονήματα- μέρη στο ταμπλό. Από εκεί και πέρα το εσωτερικό δεν έχει άλλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις του ρώσικου σεντάν.

Κλείνοντας, κάτω από το καπό του Vesta Sport εδρεύει ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1,8 λτ. με απόδοση που φτάνει τα 145 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. με ροπή 182 Nm στις 3.600 σ.α.λ., ο οποίος συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Στο πεδίο των επιδόσεων, το μοντέλο της Lada δεν βάζει φωτιά στο δρόμο με την εταιρεία να υπόσχεται επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,6 δλ με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 193 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις