Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πρώτη γεύση για τη νέα BMW X7

3/8/2018

Τα πρώτα σκίτσα της επερχόμενης BMW X7 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, δίνοντας μας μια πρώτη γεύση για το πως θα είναι το μοντέλο παραγωγής.

Η νέα Χ7 αναμένεται να γίνει ακόμη πιο πολυτελής για να ανταγωνιστεί τα Range Rover και την Mercedes GLS προσφέροντας χώρο και για 7 επιβάτες και μεγάλους χώρους. Για αυτό τον λόγο θα βασιστεί πάνω σε μια μακρύτερη  έκδοση της CLAR πλατφόρμας στην οποία θα βασίζεται και η Χ5 και χρησιμοποιείται ήδη στη νέα 7άρα και 5άρα. Ωστόσο, σε επίπεδο εμφάνισης το μόνο που είχαμε ως σημείο αναφοράς έως τώρα ήταν το πρωτότυπο μοντέλο που είχε λανσαριστεί στην Έκθεση της Φρανκφούρτης πέρυσι. Σήμερα, όμως, βγήκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα που απεικονίζουν το μοντέλο παραγωγής.

Η σχεδίαση του αμαξώματος αντανακλά τη νέα φιλοσοφία της BMW στη γκάμα της στα SUV. Μπροστά συναντάμε την τελευταία εκδοχή της γρίλιας της φίρμας, η οποία είναι τοποθετημένη ψηλότερα όντας παράλληλα μεγαλύτερη, πλαισιωμένη από τα λεπτά φωτιστικά σώματα. Από εκει και έπειτα, στο πίσω μέρος παρατηρούμε νέα φωτιστικά σώματα που παραπέμπουν εν πολλοίς σε ό,τι έχουμε δει στο concept της X7. Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός της πανοραμικής οροφής, καθώς επίσης και της μικρότερης γυάλινης επιφάνειας που εδρεύει πάνω από το χώρο των αποσκευών, εκεί δηλαδή που θα βρίσκονται και τα δύο έξτρα καθίσματα της επταθέσιας διάταξης.
 

Περνώντας στην καμπίνα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας αφού δεν υπάρχουν προς το παρόν εικόνες, όπως και η εξωτερική σχεδίαση,  έτσι και το εσωτερικό θα έχει μεγάλες επιρροές από το Χ7 Concept. Το παρών θα δίνει μια μεγάλη οθόνη αφής με το iDrive σύστημα infotainment, ένα πολυλειτουργικό τιμόνι και μια κονσόλα κατασκευασμένη φυσικά από υψηλής ποιότητας υλικά, ενώ εντυπωσιακό στοιχείο πολυτέλειας θα είναι ο επιλογέας ταχυτήτων με κρύσταλα Swarovski.

Κάτω από το καπό, πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξουν 6κύλινδρα και 8κύλινδρα μοτέρ τόσο σε βενζίνη όσο και diesel ενώ μια plug-in υβριδική έκδοση πρέπει να θεωρείται αρκετά πιθανή. Αναλυτικότερα, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για το λανσάρισμα του μοντέλου με τον V8 biturbo κινητήρα χωρητικότητας 4,4 λτ. της βαυαρικής φίρμας που θα συνεργάζεται με το 8άρι ZF αυτόματο κιβώτιο σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης xDrive.

Το ντεμπούτο της αναμένεται να λάβει χώρα ανάμεσα στα τέλη του 2018 και τις αρχές του 2019.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις