Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Διπλή εκπροσώπηση η VW στο φετινό «Mille Miglia»

16/5/2019

Το τέλος της παραγωγής του VW Beetle σκοπεύει να γιορτάσει η Γερμανική βιομηχανία, συμμετέχοντας με δύο «επικούς Σκαραβαίους» στο φετινό «Mille Miglia»..

δύο κλασικά Beetle θα συμμετάσχει στον φετινό αγώνα Mille Miglia η Volkswagen. O αγώνας των «Χιλίων Μιλίων» φαίνεται πως επιλέχθηκε από τον κατασκευαστή ως ένας όμορφος τρόπος να πει αντίο στο θρυλικό μοντέλο, του οποίου η παραγωγή αναμένεται να σταματήσει αυτό το καλοκαίρι.
Η εταιρεία συμμετείχε για πρώτη φορά στον αγώνα, την δεκαετία του 1950 κερδίζοντας αρκετούς επαίνους επειδή κατάφερε να βρεθεί με τον «σκαραβαίο» μπροστά από άλλα πιο δυνατά μοντέλα της εποχής. Για παράδειγμα, το 1954 ένα τροποποιημένο Beetle του 1948, με μηχανικά μέρη δάνειο από μια Porsche 356, πήρε την νίκη στην κατηγορία των 1.300 κ.εκ με οδηγό τον Paul-Ernst Strahle.
 
Δύο ρέπλικες του παραπάνω αυτοκινήτου θα αγωνιστούν στον φετινό αγώνα. Η μια θα έχει Roseda πράσινη βαφή και θα εφοδιαστεί με μηχανικά μέρη από την Porsche και κινητήρα 60 ίππων, ενώ η άλλη, μοιάζει πιο κοντά στην αυθεντική και είναι κατασκευασμένη από το τμήμα Volkswagen Classic. Στο πίσω μέρος θα βρίσκεται ένας κινητήρας Porsche απόδοσης 75 ίππων. Για να λάβουν μέρος στον αγώνα, όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να έχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι έχουν λάβει μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα από το 1927 έως το 1957, και να έχουν μηχανικά μέρη εκείνης της εποχής…
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις