Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Συγκλονιστική ποιότητα και ανέσεις… σουίτας

    Διαβάστηκε από 38746 αναγνώστες - 18/1/2020

    Ανοίγοντας την πόρτα της νέας Mercedes GLE μεταφέρεστε σε ένα δωμάτιο 5 αστέρων όπου η ποιότητα και η τεχνολογία ξεχειλίζει από παντού. Υλικά εξαιρετικής ποιότητας, αψεγάδιαστο φινίρισμα και προσοχή στην λεπτομέρεια σε κάνουν να… ντρέπεσαι να τα ακουμπήσεις. Αυτό όμως που σε κάνει να χειροκροτήσεις, είναι η σωστή χρήση της τεχνολογίας και των ψηφιακών ευκολιών που σου υπενθυμίζουν ανά πάσα στιγμή πως οδηγείς ένα από τα πιο τεχνολογικά άρτια αυτοκίνητα στον κόσμο. Το νέο σύστημα infotainment MBUX χρησιμοποιεί δύο οθόνες 12,3 ιντσών, μία ως πίνακα οργάνων και μία στο κέντρο του ταμπλό, ως κέντρο ελέγχου για τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.  Εάν θέλετε, προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε head-up display,μαξιλάρια με λειτουργία μασάζ, ακόμα και ψηφιακό «Energizing Coach» για τη χαλάρωση σας όταν έχετε αυξημένο στρες.



    Σταυροπόδι και οι 2μετροι
    Η νέα GLE στο θέμα χώρων, απλά δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Τα αυτοκρατορικά νούμερα προσφέρουν χώρο για σταυροπόδι σε όλους τους πιθανούς 2μετρους επιβάτες, ενώ εάν επιθυμείτε, εξτρά μπορεί να προσφερθεί και τρίτη σειρά με 2 καθίσματα σχεδόν κανονικών διαστάσεων. Ο χώρος αποσκευών εντυπωσιάζει στα 630λτ. με τεράστιο άνοιγμα.
     

     
    Ένα «καθαρό» θηρίο 245 ίππων
    Η Mercedes GLE της δοκιμή μας εξοπλίζεται με τον 2λιτρο turbodiesel κινητήρα 245 ίππων και 500 Nm ροπής. Το σύνολο αυτό εκτός από τις δυνατές του επιδόσεις, χάρη σε ένα δεύτερο σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης, πληροί τις προδιαγραφές Euro 6d, όντας ένα από τα πιο «καθαρά» σύνολα στον κόσμο. Στα των επιδόσεων τώρα, το βάρος του αυτοκινήτου μηδενίζεται από τον γεμάτο ροπή κινητήρα, ο οποίος πετυχαίνει το 0-100 σε 8.1 δευτ. και τελική άνω των 225 χλμ./ώρα. Η συνεργασία του με το πολύ καλό 9άρι κιβώτιο δίνει ένα χέρι βοηθείας τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στην κατανάλωση, μιας και η τελευταία κινείται σε πραγματικές συνθήκες στα 10λτ./100χλμ.



    Τεχνολογίες που ζαλίζουν

    • Active Distance Assist Distronic όπου το αυτοκίνητο μέσω live traffic είναι σε θέση να μειώσει αυτόνομα ταχύτητα εάν το κρίνει απαραίτητο
    • E-Active Body Control System το οποίο ρυθμίζει την αερανάρτηση κάθε τροχού ξεχωριστά για έξτρα άνεση
    • Έξυπνες αντλίες τροφοδοτούν με ειδικό υγρό τα αμορτισέρ ώστε να σηκώνουν η να βυθίζουν το αμάξι ανάλογα το τερέν
    • Εάν η κάμερα εμπρός αναγνωρίσει μεγάλη λακκούβα, στέλνει πληροφορία στο υδροπνευματικό σύστημα το οποίο αναλαμβάνει να επιληφθεί του θέματος
    Θέτει τον πήχη της άνεσης στα SUV
    Σας τρομάζουν οι διαστάσεις της νέας GLE και αναρωτιέστε πώς θα κουμαντάρετε ένα τέτοιο SUV; Μην αγχώνεστε στιγμή, καθώς οδηγικά το αυτοκίνητο είναι εντελώς φιλικό και εύκολο σε όλα του, την ώρα που προσφέρει επίπεδα άνεσης που δεν έχουμε ξανασυναντήσει στην κατηγορία. Ο οδηγός έχει την αίσθηση πως οδηγεί κάτι πολύ ελαφρύτερο, την ώρα που θα στρίψει με αρκετά περιθώρια πρόσφυσης και πάντα με σύμμαχο την εξαιρετική τετρακίνηση. Το τιμόνι είναι μαλακό, υπάρχουν 4 επιλογές παραμετροποίησης οδήγησης (Eco, Comfort, Dynamic, Offroad) ενώ και τα φρένα δίνουν ρέστα για το βάρος του αυτοκινήτου. Μέχρι τα 140χλμ./ώρα δεν υπάρχει ο παραμικρός αεροδυναμικός θόρυβος, ενώ το αυτοκίνητο δεν θα φοβηθεί στιγμή να λερωθεί. Με 180χλστ. απόστασης από το έδαφος και τετρακίνηση που κατανέμει την ροπή από 0% έως και 100% ανάμεσα στους δύο άξονες, θα σας πάει σε μέρη που δεν φαντάζεστε.


     
    Συμπέρασμα
    Η εντυπωσιακή νέα Mercedes GLE αποτελεί ένα αυτοκίνητο που θέτει τον πήχη στα premium μεγάλα SUV. Επιβλητική, με απίστευτες τεχνολογίες και έναν ικανότατο diesel κινητήρα μπορεί να αλλάξει την ζωή αυτών που το σηκώνει η τσέπη τους.
     

    Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει