Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Σπορτίφ Opel Corsa με 100 ίππους και 8αρι αυτόματο κιβώτιο
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σπορτίφ Opel Corsa με 100 ίππους και 8αρι αυτόματο κιβώτιο

Διαβάστηκε από 18939 αναγνώστες - 18/8/2022

Άνετο, ποιοτικό, σπορτίφ κι εύχρηστο το νέο Opel Corsa που είναι διαθέσιμο με τον τρικύλινδρο PureTech των 100 ίππων κι το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ΕΑΤ8. 

Το Opel Corsa αποτελεί «σταθερή αξία» στην κατηγορία των supermini και πλέον, στη νέα του γενιά, έρχεται πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Ταυτόχρονα, τα νέα μηχανικά μέρη που έρχονται από τον όμιλο PSA του «ταιριάζουν» και με το παραπάνω, ενώ το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Τέτοια έκδοση ήταν και αυτή που δοκιμάσαμε, όπου κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τρικύλινδρος κινητήρας 100 ίππων.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Εξωτερικά, το Opel Corsa διαθέτει μία άκρως δυναμική σχεδίαση, με τους εμπρός προβολείς να φέρουν τεχνολογία IntelliLux LED Matrix. Στο πλαινό τμήμα συναντάμε ζάντες αλουμινίου, των οποίων το μέγεθος στην προκειμένη περίπτωση αγγίζει τις 16 ίντσες, ενώ το νίκελ περίβλημα γύρω από τα παράθυρα προσφέρει έναν «premium» χαρακτήρα. Από εκεί και πέρα, στο πίσω μέρος είναι εμφανής μία διακριτική αεροτομή και τα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα προσδίδουν μία έναν πιο «sportive» χαρακτήρα.



Εσωτερικό: Βελτιωμένο σε χώρους
Ικανοποιητικά ευρύχωρη και ποιοτική μπορεί να χαρακτηριστεί η καμπίνα του Opel Corsa, όπου στις περισσότερες επιφάνειες συναντάμε μαλακά πλαστικά. Το περιβάλλον είναι τεχνολογικά προηγμένο, με μία οθόνη να αντικαθιστά τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων και να προβάλλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Επιπλέον, στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μία οθόνη 7 ιντσών για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών, μέσα από την οποία ο οδηγός απολαμβάνει υπηρεσίες συνδεσιμότητας (Mirrorlink), ενώ δεν απουσιάζει η πλοήγηση και η πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας. Ασφαλώς, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και την ύπαρξη πανοραμικής ηλιοροφής, η οποία προσφέρει άπλετο φως και φέρει χειροκίνητο σκιάδιο. Σε επίπεδο χώρων, το Opel Corsa κινείται στα επίπεδα του ανταγωνισμού, θα φιλοξενήσει με άνεση τέσσερις ενήλικες επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται στα 309 λτ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε