Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Honda e: Vintage με τεχνολογία του σήμερα
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Honda e: Vintage με τεχνολογία του σήμερα

Διαβάστηκε από 9635 αναγνώστες - 1/7/2022

«Vintage» σχεδίαση, high-tech εσωτερικό και 154 ίπποι συνθέτουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα για το ηλεκτρικό Honda e, που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το παρελθόν με το μέλλον .

Από την πρώτη φορά που είδαμε το αμιγώς ηλεκτρικό Honda e, ήμασταν βέβαιοι ότι θα τραβά όλα τα βλέμματα στο πέρασμά του και στη διάρκεια της δοκιμής του επιβεβαιωθήκαμε πανηγυρικά. Οι Ιάπωνες κατάφεραν να δημιουργήσουν το απόλυτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με σχεδιαστικά στοιχεία που έρχονται από το παρελθόν και τεχνολογία που εντυπωσιάζει τους πάντες. Η πρώτη μας επαφή μαζί του έγινε στην ισχυρή έκδοση των 154 ίππων, γνωστή και ως «Advance».


Στο high-tech εσωτερικό του Honda e, την προσοχή μας τραβούν οι 5 οθόνες, με αυτές στην άκρη να παίζουν το ρόλο του καθρέπτη

Στο high-tech εσωτερικό του Honda e, την προσοχή μας τραβούν οι 5 οθόνες, με αυτές στην άκρη να παίζουν το ρόλο του καθρέπτη

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

 

Εξωτερικά, το Honda e μοιάζει να έρχεται από το μέλλον, με τα στρογγυλά LED φωτιστικά σώματα να είναι ιδιαίτερα φουτουριστικά. Το αμάξωμα μήκους 3.894 χλστ. διακρίνεται για τον minimal σχεδιασμό του, ενώ υπάρχει μία σειρά από στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Επάνω στο καπό βρίσκεται η υποδοχή φόρτισης, η οποία αποκαλύπτεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Παρόμοια φιλοσοφία ακολουθείται και στην περίπτωση των «pop-out» χειρολαβών, οι οποίες είναι κρυφές. Βέβαια, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο δεν είναι άλλο από την πλήρη απουσία των καθρεφτών, με τις κάμερες να έχουν πάρει πλέον τη θέση τους.

Εσωτερικό: Πιο high-tech από ποτέ
Αν η εξωτερική σχεδίαση είναι εντυπωσιακή, τότε για την καμπίνα θα μπορούσαμε να πούμε πως μερικά λεπτά στο εσωτερικό του νέου Honda e είναι πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Από τη μία του πλευρά ως την άλλη, το ιαπωνικό μοντέλο φέρει συνολικά πέντε οθόνες, με αυτές που βρίσκονται στις άκρες να απεικονίζουν την εικόνα από τις εξωτερικές κάμερες και να λειτουργούν ως καθρέφτες. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αποτελείται όχι από μία, αλλά από δύο οθόνες μεγέθους 12,3 ιντσών η κάθε μία. Εννοείται ότι η πέμπτη οθόνη του ταμπλό δεν είναι κάτι άλλο πέρα από ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 8,8 ιντσών. Στην έκδοση «Advance» της δοκιμής υπάρχει μία επιπλέον οθόνη, η οποία λειτουργεί σαν εσωτερικός καθρέφτης, βέβαια με το πάτημα ενός διακόπτης μετατρέπεται σε έναν τυπικό καθρέφτη. Όσον αφορά στην ποιότητα του εσωτερικού, το σύνολο των υλικών είναι προσεγμένα και η κεντρική κονσόλα αποτελείται κυρίως από ξύλο. Οι χώροι είναι επαρκείς δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης και μοναδικό «ψεγάδι» αποτελεί ο χώρος αποσκευών, ο οποίος με τα καθίσματα σε όρθια θέση διαμορφώνεται στα μόλις 171 λίτρα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε